Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Iohannis, mitingul şi tombola

Postat la: 23.01.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Prezenţa preşedintelului Klaus Iohannis la mitingul neautorizat, de ieri, din Capitală împotriva proiectului de graţiere a surprins pe toată lumea. Prin faţa ochilor am revăzut imaginile de la mitingul din 2015 după tragedia de la Colectiv, doar că ieri, Iohannis venea în mijlocul protestatarilor după incendiul, fără victime, de la clubul Bamboo.

Surpriza prezenţei sale la miting a fost şi mai mare întrucât preşedintele Klaus Iohannis anunţase că nu va participa la manifestaţiile dedicate Zilei Unirii pe motiv că este plecat din ţară. Parcă era ca-n bancul cu măgarul şi tombola.

Un afacerist de la oraş se duce la ţară şi cumpără de la un sătean un măgar pentru 300 de euro. Bătrânul îi promisese că a doua zi îi va aduce măgarul. Totuşi, a două zi, săteanul îi zise afaceristului.
-Îmi pare rău fiule, dar am veşti proaste. Măgarul tocmai a murit.
-Bine, atunci, daţi-mi bani înapoi.
-Nu pot, i-am cheltuit deja.
-Nu-i nimic, daţi-mi măgarul.
-Dar, pentru ce? Ce să faci cu el?
-Fac tombolă cu el.
-Eşti nebun! Cum să faci o tombolă cu un măgar mort?
-Eu nu voi spune nimănui că este mort, desigur.
O lună mai târziu, bătrânul sătean şi afaceristul se întâlnesc din nou.
-Ce s-a mai întâmplat cu măgarul?
-L-am dat la tombolă. Am vândut 500 de lozuri de 2 euro şi eu am câştigat 998 de euro.
-Şi nimeni nu s-a plâns?!
-Numai câştigătorul tombolei, dar lui i-am dat înapoi cei 2 euro ai săi.

Concluzia: Această este un exemplu de cum să transformi o situaţie nefavorabilă într-un succes. Aşa că, ieri, Iohannis a jucat la tombola protestatarilor din centrul Capitalei şi, în ochii manifestanţilor, el a câştigat, dar, în schimb a pierdut la marea tombolă a manifestărilor dedicate Zilei Unirii. Logica sa şi a celor care l-au consiliat a fost simplă: Decât să mă huiduie life, pe toate televiziunile, la zilele Unirii, mai bine mă aplaude câteva mii de protestari garantaţi de liberali şi useriști la mitingul antigrațiere! Deocamdată este greu de spus ce a însemnat această mişcare de ieri a preşedintelului: prostie, diletantism, provocare ori toate la un loc?

Ion Teleanu

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE