Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Iohannis îl susţine pe Orban la şefia PNL! Culisele luptelor pentru putere

Postat la: 01.05.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Miza viitoarei preşedinţii a PNL a fost deja tranșată. Potrivit surselor mele, Ludovic Orban și-a cimentat deja un avans confortabil - de peste 60% (iar trendul este într-o continuă creştere!) - în fața rivalului său, junele Cristian Bușoi, care este conştient că va fi surclasat, fără drept de apel, la Congresul din 17 iunie.

În realitate, diferenţa dintre cei doi se va dovedi insurmontabilă, inevitabil, cu atât mai mult cu cât Ludovic Orban a primit, de-a lungul ultimei luni, o serie de semnale pozitive de la preşedintele Klaus Iohannis, care (susţin aceleaşi surse) îi este cât se poate de favorabil. În această ordine de idei, este evident că Buşoi va înregistra o înfrângere usturătoare pe 17 iunie, când partidul Brătienilor se va alinia în spatele lui Ludovic Orban.

Angrenarea în lupta internă a milionarului Viorel Cataramă - care s-a dedat, subit şi peste noapte, la cele mai suburbane atacuri la adresa lui Ludovic Orban (ceea ce nu-i face absolut deloc onoare!) - nu a reprezentat decât o încercarea disperată a lui Buşoi de a rupe din electorii rivalului său. Încercare sorită eşecului, fireşte, în condiţiile în care Cataramă e considerat un „cadavru politic". De altfel, intrarea lui Cataramă (perceput ca un „cal troian" care face jocuri externe) în cursa pentru cârma PNL - gest coroborat cu un evident non-combat în ceea ce-l priveşte pe Buşoi - i-a făcut pe mulţi liberali (încă indecişi în urmă cu doar câteva săptămâni) să îmbrăţişeze fără menajamente soluţia „Orban" - în fapt, unica soluţie viabilă pentru partidul Brătienilor.

Pe deplin conştient de înfrângerea spre care se avântă cu paşi rapizi, Buşoi îşi leagă speranţele, totuşi, de miza unui aşa-zis eşec onorabil, care să-i permită posibilitatea, după Congres, să negocieze un pachet de funcţii pentru el şi susţinătorii săi. Aşteptările lui Buşoi vor fi însă condiţionate, în mod explicit, de disponibilitatea viitorului preşedinte penelist, Ludovic Orban.

Totuşi, Orban intenţionează (finalmente) să recupereze o serie de lideri din tabăra lui Buşoi, prin susţinerea acestora pentru diverse funcţii în viitorul Birou de conducere. O astfel de strategie abilă îl va ajuta pe Ludovic Orban să (re)strângă rândurile PNL şi să-şi lărgească susţinerea, fapt imperativ necesar după câştigarea funcţiei supreme în partid.

P.S.: Am spus-o şi o repet: Ludovic Orban este singurul liberal capabil să salveze şi să crească acest ultim partid istoric. Având în vedere delicatul context politic, oricine altcineva ar fi de-a dreptul toxic pentru PNL!

Simona Man

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE