Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Iohannis a pus mâna pe „bici". Cronică de front

Postat la: 05.07.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

După ce l-a desemnat, zâmbitor, pe Mihai Tudose în vârful Palatului Victoria, preşedintele Klaus Iohannis şi-a pus toate tunurile pe coaliţia PSD-ALDE. Era de aşteptat! Veritabila ploaie acidă lansată de şeful statului cu prilejul discursului susţinut la învestirea Cabinetului Tudose a fost intensificată cu vârf şi îndesat, nu mai devreme de marţi, când Klaus Iohannis a pus din nou mâna pe „bici".

Dincolo de semnalele pe care le-a dat în ceea ce priveşte războiul la baionetă care se dă în sfera justiţiei (şi nu numai, întrucât interesele politice sunt şi rămân mize esenţiale, indiferent de sistemul de referinţă) - semnale pe care aleg să nu le comentez, fiindcă România geme la propriu de „experţi" în dat cu părerea, chiar dacă n-au nici cea mai mică tangenţă că ştiinţa dreptului! -, Klaus Iohannis a operat (s-o recunoaştem!) o mişcare strategică abilă, menită să explice, pe înţelesul tuturor, de ce a acceptat desemnarea lui Mihai Tudose (desemnare care a stârnit ample controverse chiar şi în partidul de provenienţă).

În fond, Iohannis a ţinut să explice că „soluţia" Tudose reprezintă doar soluţia PSD-ALDE, pe care el a fost obligat din punct de vedere constituţional să o ia în calcul, doar fiindcă alcătuirea unei alte majorităţi parlamentare era imposibilă, cu atât mai puţin în jurul PNL, iar Mihai Tudose - în pofida faptului că a solicitat să-i fie retras controversatul doctorat - nu a primit, cel puţin până în acest moment, un verdict de plagiat din partea vreunei autorităţi acreditate.

Întreaga responsabilitate (atât politică, financiară, cât şi morală) pentru criză şi pentru actualele bâjbâieli economice girate de Executivul abia instalat - ba dispare Pilonul II de pensii, ba reapare, ba ne trezim cu un impozit pe cifra de afaceri, ba se face studiu de impact ş.a.m.d. - cade, avertizează Klaus Iohannis, doar pe umerii PSD-ALDE. Şi are dreptate!

În realitate, şeful statului îşi continuă nestingherit campania electorală (demarată pe fundalul OUG 13) în perspectiva alegerilor prezidenţiale din 2009, dorind să se erijeze, din timp, în ipostaza preşedintelui anti-PSD. Tot ce doreşte este ca PSD să-şi rupă gâtul la guvernare. Or, având în vedere furtunile care agită spiritele în partidul celor trei trandafiri, este foarte posibil ca planul lui Klaus Iohannis să fie încununat de succes.

P.S.: Voi ce credeţi?

 

Simona Man

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE