Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Intoxicare? Sau dezintoxicare?

Postat la: 22.08.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Stimate domnule prim-ministru Dacian Ciolos, va fac, in cele ce urmeaza, o solicitare cat se poate de pertinenta la care va rog sa raspundeti. Nu mie personal. Sa le raspundeti cetatenilor acestei tari. Si persoanelor care alcatuiesc clasa politica. Indiferent care este adevarul, va rog sa va comportati ca un tehnocrat autentic. Ca un personaj in afara partidelor. A carui intentie cat se poate de serioasa este aceea de a pregati cum se cuvine alegerile.

In acest sens, opinia publica are nevoie de transparenta. Iar transparenta inseamna informatii indispensabile atat pentru cetatenii care urmeaza sa voteze, cat si pentru partidele politice care au dreptul sa isi elaboreze programele in cunostinta de cauza. Prin urmare, domnule prim-ministru, va solicit ca, acum, inaintea alegerilor si cat mai exista un timp rezonabil pentru elaborarea unor proiectii corecte asupra viitorului Romaniei, sa furnizati opiniei publice urmatoarele informatii:

1. Numarul exact al persoanelor angajate si numarul exact al somerilor. Ma refer la somerii reali. La cei inregistrati si la cei neinregistrati ca atare. La acest capitol, este necesar sa precizati numarul locurilor de munca existente la data la care ati preluat mandatul si numarul total al locurilor de munca din prezent.

2. Care este situatia inflatiei? Cum a evoluat ea incepand de la preluarea mandatului de catre echipa dumneavoastra guvernamentala si pana in prezent? Aceasta informatie se cuvine a fi completata prin prezentarea situatiei leului in raport cu euro si dolarul in cursul acestui an calendaristic.

3. Care este situatia vanzarilor? Cu cat au crescut sau cu cat au scazut acestea sub mandatul Guvernului Ciolos?

4. Cum au evoluat importurile, cum au evoluat exporturile si care este structura acestora? Care este procentul de exporturi reprezentand produse sau servicii asigurate de capitalul autohton?

5. Ponderea capitalului national din totalul capitalului existent in Romania si in ce masura acesta a evoluat sau a involuat.

6. Care este masa lemnoasa bruta care a fost obtinuta, in acest an, prin defrisarea padurilor, comparativ cu masa lemnoasa din anii anteriori?

7. Care este volumul investitiilor din Romania apartinand capitalului strain, care este volumul investitiilor din Romania apartinand capitalului autohton si cum au evoluat acesti parametrii?

8. Cate hectare de pamant au fost achizitionate de cetateni straini si de societati comerciale nerezidente in Romania in cursul acestui an?

9. Cum a evoluat piata imobiliara? Este in crestere sau in scadere? Care sunt valorile absolute si ce procente reprezinta acestea, de crestere sau de scadere, comparativ cu anii anteriori?

10. Care este, in realitate, valoare fondurilor europene accesate de Romania in ultimul an, comparativ cu anii anteriori si ce a pregatit concret, din aceasta perspectiva, Guvernul Ciolos pentru 2017?

Domnule prim-ministru, dumneavoastra stiti la fel de bine ca si mine ca, in absenta acestor informatii, este cu neputinta pentru un partid politic sa poata pregati un program adecvat vizand dezvoltarea Romaniei si ca, in absenta unui asemenea program, intemeiat pe date concrete, campania electorala se va reduce la demagogie. Iar cetatenii vor alege la intamplare, asa cum au facut-o si pana acum. Este pentru prima data cand un prim-ministru care se pretinde a fi tehnocrat se afla in fruntea unui Guvern care si el se pretinde tehnocrat si, dincolo de efectele negative ale unei asemenea optiuni, intr-o perioada nefericita de an electoral, exista, in mod indiscutabil, si un avantaj. Un guvern tehnocrat poate cu adevarat pregati alegeri libere si corecte si isi poate permite luxul de a renunta la propaganda si de a-i informa corect pe cetateni si pe competitori asupra starii natiunii romane.

Sunt convins, domnule prim-ministru, ca veti da curs acestei solicitari cat se poate de pertinente, iar in caz ca veti ezita, sunt la fel de convins ca presedintele Klaus Iohannis va insista, la randul sau, in acest sens, pentru ca si domnia sa este interesat ca, pentru prima data in istoria recenta, sub importantul mandat pe care l-a obtinut, sa aiba loc, in Romania, alegeri facute in cunostinta de cauza. Altfel, va fi doar intoxicare si demagogie. Raspunsul la cele zece intrebari se poate concretiza si in nota la purtare cu care va veti incheia mandatul.

Sorin Rosca Stanescu

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE