Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Herr Daum, cu noi și cu crapii-koi

Postat la: 17.09.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Că Steaua trebuia să câștige derby-ul cu Astra nu cred că se îndoia nimeni, mai ales că giurgiuvenii jucau ultimul meci fără Șumi pe bancă. Și totuși, steliștii s-au cam chinuit, deși, trebuie să recunoaștem, ocazii au avut destule. Oricum, Steaua s-a detașat deja în fruntea clasamentului, iar cu achizițiile făcute putem afirma că dispune de lotul cel mai puternic de pe prima scenă.

Marea noastră grijă rămâne echipa națională, al cărei debut în preliminariile CM a produs atât nemulțumire, cât şi o firească îngrijorare. Herr Daum nu numai că nu a adus naționalei acel suflu nou așteptat de noi toți, dar simplul fapt că a acceptat disputarea meciului cu Muntenegru pe terenul desfundat de la Cluj ne dă un semnal inacceptabil, și anume că selecționerul german face sluj în fața lui Răzvan Burleanu. Îmi reamintesc și vă reamintesc că, înaintea partidei cu muntenegrenii, Christoph Daum, fiind întrebat dacă e îngrijorat de starea gazonului clujean, a declarat, textual:"Nu sunt îngrijitor de teren! Am văzut poze, la fel ca voi. Când vedem aceste poze, nu putem decât să ne rugăm la Dumnezeu".

Probabil că, înainte de a se ruga Domnului, antrenorul naționalei trebuia să-i ceară imperativ lui Burleanu ca jocul inaugural, al său și al echipei reprezentative, să se desfășoare la București, pe Arena Națională, tocmai pentru că văzuse acele poze, cu starea dezastruoasă a gazonului. Și orice antrenor care se respectă și care știe că un meci de calificare acasă trebuie să aducă toate cele trei puncte ar fi refuzat debutul de la Cluj. Mai ales că Herr Daum, care declară că nu este și specialist în evaluarea terenurilor, omite tocmai marele său hobby încă necunoscut fanilor fotbalului nostru. Ei bine, trebuie să aflați că Christoph Daum este crescător al faimoșilor crapi-koi, acei pești ornamentali de proveniență japoneză care costă între 2000 și 20.000 de euro bucata, în funcție de colorit și dimensiuni, şi care sunt singurii pești capabili să își recunoască stăpânii chiar și...după mers, ajungând la vârste de 70-80 de ani! Or, iazurile în care trăiesc crapii-koi trebuie să fie găzduite de terenuri speciale, cu un grad anume de aciditate și cu malurile pline de iarbă grasă. E drept, pentru întâlnirea de la Cluj, Herr Daum nu avea grija preţioşilor crapi-koi, ci doar a fotbaliștilor tricolori, pe care ar trebui să-i conducă spre calificarea la CM din Rusia. Un obiectiv neasumat însă de selecționerul naționalei, de vreme ce și acum, după jocul cu Muntenegru, spune că „trebuie să devenim o echipă, după care vom putea să furnizăm și rezultate-surpriză!"

În fața acestei declarații dezarmante, simt nevoia să îmi fac o cruce mare și mă întreb cine își asumă, totuși, obiectivul de calificare a naționalei la Turneul Final din Rusia? Că Răzvan Burleanu, președintele accidental al FRF -despre care se zice că a dus meciul cu Muntenegru la Cluj în numele relațiilor de colaborare și amiciție cu vicepremierul clujean Vasile Dâncu și IRES-ul acestuia- oricum nu e genul! Mai grav chiar, dacă acesta a fost motivul pentru care s-a sacrificat meciul de debut al naționalei în noua campanie de calificare, e vai de capul nostru și nu ne mai putem aștepta la nimic bun. Şi va trebui să-i dăm dreptate lui Mitică Dragomir, care ne reamintește că singurul om autentic de fotbal din actuala conducere a FRF este Marcel Pușcaș, dar care e pus la index, în timp ce Gică Hagi vrea să plece iar în Turcia, Cristi Chivu e abandonat de-a dreptul, iar Gică Popescu a fost trimis pe linie moartă. Cam asta a rezolvat Burleanu după Turneul final din Franța, aducând la cârma naționalei un crescător de crapi-koi!

P.S. Întrucât după Olimpiada de la Rio s-a așternut tăcerea peste bilanțul rușinos al sportului românesc, sunt de așteptat luările de poziții ale tehnicienilor noștri de elită, odată cu depolitizarea mișcării de educație fizică și sport - teme asupra cărora voi reveni.

Horia Alexandrescu
Text preluat din România literară

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE