Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Grădiniţa lui Dragnea de la Palatul Victoria

Postat la: 05.01.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Investirea cabinetului Grindeanu în Parlament a semănat cu prima zi de școală la o grădiniţă de fiţe din Capitală. Şi cum în prima zi, micuţii nu vin singuri la grădiniţă iar părinţii și bunicii stau cu ei toată ziua, aşa s-a întâmplat şi ieri la Casa Poporului. Deputații, senatorii și invitații de marcă priveau din sală cu admiraţie către cele două rânduri de miniştri ai noului premier Sorin Grindeanu.

Numai că, privindu-l pe Grindeanu aveai impresia că ai în fața ta un educator debutant, venit din provincie în Capitală, care se află pentru prima dată în faţa copiilor. Timorat, gâtuit de emoţie, vorbind rar și apăsat, cu capul plecat, mai scoate din când în când și câteun zâmbet, dar cam forţat. Este educatorul şef Grindeanu. Alături de el şi în spatele său, grupa de copii pe care urmează să o pregătească la Palatul Victoria. Dar când te uiţi către grupă observi că bunicii, bunicile, tătici, mămicile şi copiii stau în băncile aceleiaşi clase. Adică bunicuții Meleşcanu, Năstase şi Daea stau lângă mămăiţa Petcu. Tăticii juniori Jianu, Petcu şi Cuc, copleşiţi de importanța momentului, sunt umăr la umăr cu tătici seniori Ştefan, Iordache şi Valeca.

Mămicile senioare Gavrilescu şi Shhaideh se uită încruntate la agitatele mămici junioare Vasilescu şi Birchall care se zbenguiescu cu telefoanele sub ochii copilaşului Petrea şi copoliței Toader. Câţiva dintre ei n-au tracul primei zile de grădiniță pentru că au mai trecut prin asemenea momente. E cazul bunicuților Meleşcanu şi Daea, a mamicuței Gavrilescu şi al tăticuţilor Constantin, Jianu şi Valeca. De undeva, din lateral, clasa grupei Grindeanu este supravegheată permanent de către directorul şcolii şi inspectorul central, adică Dragnea şi Tăriceanu. Educatorul termină de vorbit. Sala începe să aplaude. Copiii, mămicile, bunicii şi tăticii se ridică şi pleacă. Prima zi de școală s-a terminat cu bine pentru toată lumea. Zâmbete, bezele, pupături şi fotografii. Toţi oamenii mari au fost mai întâi copii, dar foarte puţini dintre ei îşi mai aduc aminte de prima zi de grădiniţă. Aşa a fost prima zi de grădință a grupei Grindeanu de la Palatul Victoria!

Ion Teleanu

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE