Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Fiul miliţianului Dragnea

Postat la: 23.01.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Cine e azi omul forte al României? Cine face şi desface, şi iar face şi desface guverne în România? Un anume Liviu Dragnea, fiul miliţianului Dragnea din comuna Gratia, judeţul Teleorman.

Pe cine analizează, intervievează, breaknewsează cu ultima sa apariţie, declaraţie, rumoare Antena 3 (Dan Voiculescu - Crescent, Dunărea, puşcărie) sau România TV (Sebastian Ghiţă - miliardar SRI, inculpat şi anchetat, el fugitivo în Serbia)? Este, bineînţeles, vorba de „penalul", condamnatul deja cu suspendare, inculpatul din nou Liviu Dragnea, omul fără de care România ar cădea gios.

Pe averea lui Liviu Dragnea DNA a dispus un sechestru până la concurenţa sumei de 127 547 366,34 RON, adică aproximativ 27 de milioane de euro. ICCJ a confirmat sechestrul. „În dosarul Tel Drum - deschis cu o mare şi neexplicată întârziere - n.n. - Liviu Dragnea este acuzat de constituirea unui grup infracţional organizat, de două infracţiuni de folosire sau prezentare cu rea credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene şi de două infracţiuni de abuz în serviciu cu obţinere de foloase pentru sine sau pentru altul, fapte comise în perioada în care era preşedintele CJ Teleorman" etc., etc. Şi încă : „Suspectul Liviu Nicolae Dragnea, preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, a iniţiat un grup infracţional organizat care acţionează şi în prezent şi din care au făcut şi fac parte funcţionari ai instituţiilor din administraţia publică şi persoane din mediul de afaceri."

E vorba de acelaşi Liviu Dragnea care a hotărât doar într-un an nominalizarea a patru prim-miniştri - Sevil Shhaideh, Sorin Grindeanu, Mihai Tudose, Viorica Dăncilă - dintre care trei au fost şi acceptaţi de deja controversatul de la Cotroceni, Klaus Iohannis, care joacă în rolul tragicomic de preşedinte al României. Momâia zisă „ficus" de la Cotroceni a refuzat-o totuşi pe doamna Sevil Shhaideh pe motive aparente pentru toată lumea, că e turcoaică şi musulmană, deşi el însuşi e sas şi luteran, adică nu român majoritar şi ortodox. Ce a mers pentru sibian nu a mai fost acceptat pentru dobrogeancă. Desigur, amândoi sunt cetăţeni români. Logică prezidenţială şi securist-patriotică, mă rog. Păpuşa cam stricată Sorin Grindeanu a fost bună, „Terente de Brăiliţa", Mihai Tudose, a fost magnific, Viorica Dăncilă va fi sublimă, numai Sevil Shhaideh nein !

România pretinsă de la dreapta politică e sub şoc după ultima ispravă a lui Liviu Dragnea şi a adunăturii sale partinice PSD, total subordonate, şi anume numirea celui mai puţin competent premier de la Constantin Dăscălescu şi Manea Mănescu încoace. Asta dacă Emil Boc, spre exemplu, a fost mai breaz decât doamna Dăncilă. Dar Emil Boc era clujean şi era de dreapta prooccidentală, desigur. Foarte mulţi români nu reuşesc să o imagineze pe doamna Vasilica Viorica Dăncilă la Palatul Victoria. Cele mai ofensate ar putea fi chiar femeile române. Sau poate nu sunt, dar am cam trebui să fie. Pentru că Viorica Dăncilă e prima femeie din istoria noastră propusă într-o asemenea uriaşă demnitate. Dar, dacă ne uităm în urmă, nu până în 1990, ci până la 1948, anul instaurării regimului de democraţie populară, a socialismului real impus de sovietici, cu acordul deplin şi vinovat al aliaţilor lor vestici, câţi prim-miniştri au fost cu adevărat calificaţi pentru o asemenea funcţie ? Putem numi cu mâna pe inimă măcar doi sau trei ? Să zicem că o excepţie ar putea fi comunistul Ion Gheorghe Maurer, dar alţii ?

În ultima sută de ani, nici un individ cu averea sub sechestru, cu o condamnare definitivă, fie ea şi discutabilă, în nici o ţară din Europa, de Vest sau de Est, nu a condus democratic cu o asemenea mână de fier. Hitler şi Stalin ies din discuţie. Dar românii ştiu prea bine că Dragnea nu e chiar Dragnea şi că, foarte probabil, nu e decât o marionetă în mâna capitalului străin care face prăpăd în România. Tot aşa cum au fost, la timpul lor, Adrian Năstase, Traian Băsescu sau Victor Ponta. Toţi nişte arendaşi vremelnici la mâna unor proprietari străini. Ce nu ne-au spus încă presa şi SRI-ul e pentru cine lucrează, de fapt, Dragnea. Pentru că ei ştiu.

De unde vine puterea nelimitată a celui mai recent dictator de la Bucureşti, Liviu Dragnea ? Vechea garnitură a PSD, cea cu Adrian Năstase, Dan Ioan Popescu, Miron Mitrea, nu prea dă multe parale pe Liviu Dragnea. Şi asta nu neapărat pentru că vine din PD, de lângă Traian Băsescu, Radu Berceanu sau Adriean Videanu. Dragnea e viclean, pe modelul Nicolae Ceauşescu, dar e puţin, competenţele lui sunt necunoscute, cu excepţiile notabile ale calităţilor de sforar sau corupt şi corupător. Dosarele sale şi misterioasa afacere Tel Drum stau mărturie. Liviu Dragnea e liderul de necontestat al baronilor din sudul ţării. Ce se găseşte economic în sud ? Mult pământ bun de vânzare, care în bună parte a şi fost vândut. Unor achizitori de paie, nişte arendaşi de lume nouă care au în spate bănci şi fonduri de investiţii greu lizibile. În presa locală apar numele noilor proprietari de sute şi mii de hectare, asociate uneori cu speculatori internaţionali de anvergură. Dacă am avea presă şi televiziuni care să lucreze în interesul cetăţeanului, toate aceste istorii cu vânzarea unor mari suprafeţe de pământ ar fi fost deja expuse, şi deci aduse la cunoştinţa marelui public. Dar presa a fost lichidată cu bună ştiinţă, iar televiziunile pe care le avem sunt guri de foc ale propagandei într-o direcţie sau în opusul ei. Unele televiziuni îl susţin necondiţionat pe Dragnea, împreună cu guvernele improvizate ale PSD, celelalte scot oameni în stradă încălcând legea, îi atacă isteric pe Dragnea şi pe pesediştii săi, deloc preocupate de argumente. Manipulatorii unora şi altora însă pot fi foarte bine aceiaşi. Iar opoziţia, la trei ani de la venirea la putere a lui Klaus Iohannis, nu reuşeşte să se organizeze. Apropierea de statul paralel îi este fatală.

Vechea luptă dintre Securitate şi Partidul Comunist pare să se fi transformat în lupta dintre Miliţie (azi rebotezată Poliţie) şi Securitate. Vrând-nevrând, Poliţia e mai aproape de oameni, naţională, în vreme ce Securitatea şi DNA au putut fi preluate cu fulgi cu tot, prin personaje ca George Maior, Florian Coldea şi Laura Codruţa Kövesi, de exemplu, prin Băsescu mai ales, de servicii străine mult mai puternice, mult mai bine organizate şi cu proiecte clare. Nu asistăm cumva la o luptă între statul „penal" dar naţional şi statul „paralel" securist şi internaţional ?

În 2017, încă 220 000 de români ar fi părăsit ţara. O cifră care nu a fost şi, foarte probabil, nu va mai fi confirmată oficial. Asta după ce în 2016 plecaseră alte 200 000 de conaţionali. Ce se va alege până la urmă de România ?

Petru Romosan

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE