Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Firea și Bădălău, marii câștigători ai războiului din PSD

Postat la: 22.11.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Din focul războiului de la vârful PSD, Gabriela Firea a ieșit cel mai bine. Oricum nu mai era loc de vreun steag alb, după toate câte s-au spus, iar Liviu Dragnea nu-i poate lua lucrurile care chiar contează în actuala aritmetică politică: Primăria Capitalei - o importantă pistă de lansare folosită atât de Traian Băsescu cât și de Sorin Oprescu - și procentele din sondaje.

Fiindcă - asta-i realitatea - Gabriela Firea este cel mai bine contat lider PSD la nivel național, trecută bine de 40% și postată în ceafa președintelui Klaus Iohannis, potrivit tuturor sondajelor de opinie. Ceea ce nu-i de ici, de colo, după aproape doi ani de guvernare roșie și puțin spus dezastruoasă. Când Liviu Dragnea nu va mai reprezenta nimic din punct de vedere politic - și momentul ăsta nu-i deloc departe, indiferent de optica în care ne-am raporta la această problematică -, fiți convinși că Gabriela Firea va reveni în forță în structurile de conducere ale PSD, având totodată șanse reale la funcția supremă în partid. De altfel, istoria PSD arată că în momentul în care șeful maxim se prăbușește, camarila acestuia este supusă epurărilor și "reeducărilor" succesive, iar inamicii își însușesc rapid frâiele puterii.

Așa se va întâmpla și de data aceasta, fiți convinși, fiindcă Liviu Dragnea chiar nu este cu absolut nimic mai special decât Ion Iliescu, Adrian Năstase sau Victor Ponta. Dimpotrivă: nu va ajunge niciodată la nivelul intelectual și politic al acestora. Niciodată. Un alt mare câștigător al convulsiilor PSD-iste este președintele PSD Giurgiu, Niculae Bădălău, care iată că accede la șefia unui portofoliu extrem de important și revine, în forță, în toate jocurile de la vârful partidului. Aceasta în condițiile în care PSD Giurgiu se numără, întotdeauna, printre primele trei filiale la nivel național care au reușit cela mai bune rezultate electorale ale social-democraților. Avem de-a face cu o "reîncărcare" a lui Bădălău, care revine în postura de numărul 2 din PSD.

Simona Man

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE