Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












EOT şi liberalismul PSD

Postat la: 17.07.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Zâmbește smecherește. Te priveşte peste umăr cu un aer de superioritate. Caută permanent să fie în prim plan. Iubeşte camera de luat vederi şi publicitatea. Vrea să pară un intelectual pe care lumea să-l asculte cu smerenie dar nu reuşeşte să depăşească nivelul un funcţionar public care-şi face veacul prin cluburile de fiţe ale Capitalei.

Nu este nici vreun actor de la Hollywood sau din serialul Las Fierbinţi. Este senatorul PSD de Tulcea- Eugen Orlando Teodorovici sau EOT cum este cunoscut în partid. S-a aflat de el când a ajuns ministru al Fondurilor Europene , a devenit mai cunoscut când a preluat şefia Ministerului de Finanţe în guvernarea Ponta, însă notoritatea şi-a dobândit-o şi prin picanteriile mondene, devenind astfel o vedetă constantă a tabloidelor. Săptămâna trecută, EOT a fost din vedetă în mass media prin faptul că a fost demis de premierul Tudose după doar zece zile de la numirea în postura de consilier personal pentru că a considerat că nu este normal să se aloce 12 milioane de euro pentru construirea unui stadion la Alexandia, adică în fieful lui Dragnea. A procedat corect sau nu, rămâne de văzut! Dar, deocamdată, PSD, adică Partidul Stat Dragnea, l-a avertizat doar cu cartonaş galben, semn că a călcat pe bec. Adevăratul CV al lui EOT este mult diferit de cel postat pe site-ul Senatului.

Prin 1997-1998, EOT îşi făcea veacul prin Ministerul Transporturilor ocupându-se de paşapoarte şi permise auto. Era un liberal înfocat. Ca urmarea acestei afinităţi politice ajunge după anii 2.000 şi pe la Camera de Conturi Bucureşti, unde nu faci mulţi purici că, deh...acolo mai trebuia să şti şi ceva carte şi, ca atare, este ejectat pe la Camera de Conturi Ilfov. Timpul trece şi EOT iese din anonimat, schimbă tricoul galben al PNL cu cel roşu al PSD, ajungând un apropiat a lui Victor Ponta. Trăsese lozul câştigător şi alega pe un culoar bun. Însă, lozul cel mare îl trage atunci când Ponta îl numeşte ministru al Finanţelor. Era ca şi cum ai fi ajuns pe Himalaya. EOT devenise străjerul şef al finanţelor româneşti care stătea la aceeaşi masă cu Isărescu, Florin Georgescu sauVăcăroiu. Un episod mai puţin cunoscut care a avut loc în 2015 cînd a ieșit la iveală o altă faţă a lui Teodorovici. Atunci, printr-o decizie controversată a cinci din cei nouă judecători ai Curţii Constituţionale a României (CCR), bugetul de stat a rămas fără protecţie efectivă ca urmare a declarării ca neconstituţional a unui articol din legea de combatere a evaziunii fiscale.

Efectele acestei decizii era şi sunt incomensurabile, fiind practic imposibil de cuantificat, fapt care a generat cea mai mare gaură financiară în bugetul de stat al României de după 1990. Constatând gravitatea şi efectele devastatoarea ale acestei decizii, unul dintre cei patru judecătorii ai CCR, care s-au opus acestei decizii, l-a informat imediat după emiterea acesteia, pe 7 mai 2015, pe ministrul Finanţelor de la acea vremea, Eugen Orlando Teodorovici, despre această situaţie fără precedent în istoria României. Practic, judecătorul CCR i-a cerut lui Teodorovici să reglementeze până la publicarea în Monitorul Oficial a Deciziei nr.363/2015 printr-un ordin foarte clar ce înseamnă sintagma „sumelor reprezentând impozite sau contribuţii cu reţinere la sursă".Dar, EOT n-a catadcsit să dea un asemenea ordin, deşi a avut la dispoziţie două luni de zile, iar acum toţi contribuabilii care aveau procese pe rolul instanţelor pentru nevirarea taxelor şi contribuţiilor către bugetul de stat au scăpat de amendă şi de închisoare. Cam aşa a pus EOT umărul la rămânerea bugetului de stat fără protecţie efectivă. Dar, cine ştie, vara-i lungă şi până la toamnă multe se pot întâmpla în politichia românească şi EOT ştie acest lucru!

Ion Teleanu

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE