Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












După Che Guevara, Radu Mazăre joacă rolul refugiatului politic

Postat la: 08.02.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Sigur, nu a fost chiar un imperiu. Dar, în raport cu condițiile modeste în care trăiește astăzi un simplu cetățean, comparația enunțată mai sus nu este totuși prea mult exagerată. Imperiul lui Radu Mazăre!
 Meritele îi aparțin în totalitate, chiar dacă cei mai mulți dintre noi fac pe ipocriții! Simplu student, veniit de la București, Mazăre a transformat stațiunea Mamaia la parametri incredibili până la acel moment istoric... Chiar dacă se spune că altcineva a fost creierul financiar.

Nu vreau să fac istorie pe un subiect deosebit de controversat. Cu siguranță, cineva se va ocupa și de această chestiune. Deocamdată, parcursul fostului primar, în materie de afaceri mai mult sau mai puțin ortodoxe, se încheie aici. Desigur, pe teritoriul României. Pentru că mă îndoiesc că va părăsi prea curând Madagascarul! În țară, nu îl așteaptă nimeni cu plăcinte calde. Ba, dimpotrivă... Radu Mazăre - condamnat definitiv la 9 ani închisoare cu executare! Dacă nu se "stabilizează" în Madagascar, o să aibe de tras în Romînia! În primul rând, din cauza condițiilor mizerabile din închisori...Pe urmă, să nu uităm un aspect foarte important. Din punct de vedere al dezvăluirilor, Radu este un zăcământ virgin. Din această cauză, sunt multe personaje importante care nu au nici un motiv de bucurie dacă Mazăre se întoarce în țară!

Printre cei mai neiubiți pământeni se numără și Elena Udrea. Dosarul Mazăre este destul de voluminos. Alți câțiva funcționari din Primăria Constanța au primit și ei pedepse mai mici. Surpriză. Cristi Borcea a fost agățat din nou de brațul legii, fiind condamnat, în același dosar, la 5 ani închisoare! Nicușor Constantinescu, un alt membru important al clanului, se află deja în închisoare... Până la aflarea sentinței, după ani mulți de judecată, legenda imperiului lui Radu Mazăre părea a fi de actualitate. Dovadă convingerea de neclintit a celor care au trăit cu sentimentul că nimeni nu are curajul să se atingă de fostul primar al municipiului Constanța.

Nu numai atât.
După plecarea sa spectaculoasă în Madagascar, ca un șef de stat, s-au vehiculat tot felul de povești. Unii spun, poate chiar ca să facă bășcălie de Făgădău, că orașul Constanța ar fi condus de Mazăre din Madagascar! Mai ales după "Criza apei calde". Din păcate, înclin să cred că au dreptate cei care l-au ridicat în slăvi pe Mazăre, deși, în mandatul lui Făgădău, orașul Constanța arată sub standardul lăsat moștenire de fostul primar. Ne aflăm, cred, în punctul final al unei etape aventuriere care a marcat decisiv existența orașului Constanța. Și în rău, dar și în bine. Ca orice rău impus de soartă, Radu Mazăre a avut și părțile lui bune. De pildă, de când a plecat în Madagascar, stațiunea Mamaia e de-a dreptul pustie...Dovadă că nu oricine poate organiza manifestările estivale din perioada cât a fost primar...

Făgădău a încercat să îl imite, dar fără nici o șansă. Sigur, ăsta nu este un motiv ca Radu Mazăre să beneficieze de clemența opiniei publice. Instanța s-a pronunțat în privința prejudiciului creat. Radu Mazăre a primit pedeapsa cea mai mare! Rămâne de văzut dacă o va ispăși vreodată... La câte partituri a interpretat în diverse carnavaluri, poate juca acum cu ușurință într-un rol principal în beneficiul său personal. Cel de refugiat politic.

Lucian Cristea

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE