Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Dragnea vrea să se relegitimeze într-un Congres extraordinar. Rebelii își ascut cuțitele

Postat la: 03.01.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Războiul de uzură Dragnea-Tudose mocnește, din ce în ce mai intens, la vârful PSD. Potrivit surselor mele (care, ați remarcat, sunt bine informate), Liviu Dragnea ia în calcul organizarea Congresului Extraordinar, în primăvară, pentru a forța un vot de (re)legitimare a propriului mandat, cu largul concurs al baronilor fideli. Atât acțiunile sale politice (controversate prin excelență), cât și amplul scandal al modificarilor legilor Justiției (care, s-o admitem, generează numeroase probleme de imagine partidului) necesită, finalmente, un vot din partea forului suprem.

De altfel, Congresul a fost clamat în mod obsesiv, de-a lungul ultimului an, de cei mai vocali contestatari ai lui Dragnea, ex-premierul Victor Ponta reprezentând un vârf de lance în acest sens. Totodată, necesitatea organizării Congresului a fost invocată, recent, și de fostul lider al partidului celor trei trandafiri, Adrian Năstase, la TVR, chiar în "buza" Crăciunului. "PSD are nevoie în primăvară de un Congres pentru a se discuta strategia pentru viitor. Congresul ar trebui să stabilească, în primul rând, candidatul la prezidențiale. Este nevoie ca oamenii din partid să se strângă și să stabilească o nouă strategie, după ce timp de un an de zile ne-au făcut pulbere tot felul de persoane, mai mult sau mai puțin pricepute!", a avertizat Năstase, declanșând astfel, în subsidiar, un nou atac la adresa lui Dragnea.

În fond, mesajul lansat de Adrian Năstase (pe line de partid și nu numai) este cât se poate de clar: PSD nu are nevoie doar de "o nouă strategie" politică, dar, în special, necesită un prezidențiabil autentic - care să ocupe și funcția de președinte al partidului, așa cum "prescrie" vechea cutumă a social-democraților! - ceea ce, o știm cu toții, Liviu Dragnea nu poate fi, atât din princina spinoaselor sale probleme cu justiția, cât și datorită multiplelor crevase de imagine (care-l fac să fie invizibil până și în sondajele elaborate la comanda PSD). Un lucru e limpede: potrivit măsurătorilor sociologice, doar Gabriela Firea ar putea intra în cursa pentru Cotroceni, deși Klaus Iohannis pare a fi câștigat deja un viitor mandat în fruntea statului, tocmai din pricina numeroaselor erori politice comise de tandemul Dragnea-Tăriceanu.

Desigur, pentru a se impune în fața contestatarilor din interiorul partidului, dar și pentru a da un semnal extern, Dragnea știe că are nevoie, cu disperare, de relegitimarea sa printr-un vot consistent, în cadrul unui Congres Extraordinar. Crede că poate forța o astfel de situație, cu sprijinul baronilor fideli (aflați în colimatorul DNA și direct interesați ca actualul lider să rămână la butoanele PSD).

Totuși, dacă Dragnea va organiza Congresul și își va depune mandatul (chiar și pentru câteva ore) se poate întâmpla orice - incluziv o mazilire de proporții epice. La urma urmei, istoria FSN-PDSR-PSD ne învață că trădarea se insinuează în ultimul moment, iar greii zilei (indiferent de numele lor) pot deveni, cu viteza luminii, simple note de subsol. Așadar, de ce nu ar avea Liviu Dragnea soarta lui Iliescu, Năstase sau Ponta?

Simona Man

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE