Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Dragnea plănuiește suspendarea lui Iohannis. Ițele manevrei

Postat la: 16.05.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

În pofida sterilei și caraghioasei întrevederi de ieri, de la Cotroceni, și contrar promisiunilor fluturate de belferii PSD-ALDE, războiul dintre palate se rostogolește, din ce în ce mai rapid, spre o suspendare a președintelui Klaus Iohannis.

Altminteri, ce altă "soluție" poate pune pe tapet Liviu Dragnea, în condițiile în care legile dorite de guvernarea PSD-ALDE sunt blocate de Klaus Iohannis, fie prin contestații la CCR, fie prin retrimiteri la Parlament? Ce altă "cale" poate urma șeful PSD, prins între nicovala Bombonica și barosul Tel Drum, în contextul în care șeful statului - decidentul constituțional al politicii externe românești - nu va da înapoi în speța relocării Ambasadei din Israel?

De altfel, deși se feresc ca de tămâie să pună punctul pe i, atât Dragnea cât și Tăriceanu l-au acuzat la unison, zilele acestea, pe Iohannis, că ar fi încălcat Constituția. Aceeași atitudine a fost inoculată goarnelor de partid și propagandei mediatice, care - să vezi și să nu crezi până unde poate ajunge degenerarea unor tonomate cu lovele! - insinuează că, vezi Doamne, Klaus Iohannis ar fi întors spatele SUA de dragul UE. Ce pâine neagră halesc unii care nu pot înțelege că între opțiunile pentru SUA și Bruxelles nu există nicio dihotomie - doar România este țară UE membră NATO și are un parteneriat strategic cu SUA, parteriat care a fost și este respectat întru totul.

Nu știu dacă procedura suspendării președintelui Klaus Iohannis va fi demarată în mod efectiv (contextul este extrem de complicat), însă sursele mele PSD-iste mi-au confirmat că, zilele acestea, scenariul este disputat intens la Kiseleff. Probabil că următoarele săptămâni ne vor edifica în acest sens, cu atât mai mult cu cât războiul dintre palate nu dă semne de potolire, iar orice tip de armistițiu nu poate fi decât cel puțin amăgitor, în condițiile în care România a intrat deja în logica electorală a anului 2019.

Simon Man

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE