Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Dragnea şi americanii. Bomba Departamentului de Stat al SUA

Postat la: 29.11.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Avertismentul Departamentului de Stat al SUA s-a prăvălit ca o veritabilă avalanşă peste corifeii coaliţiei PSD-ALDE. Doar v-am avertizat, cu prilejul ultimului editorial, că alunecăm într-o veselie, ameninţător de rapid, spre ochiul unei furtuni politice şi diplomatice fără precedent.

Iata că nebunia nu a întârziat să răbufnească (via Washington, pe un ton deloc, dar absolut deloc amical) şi, după cum se prezintă situaţia, ne pasc vremuri extrem de tulburi. Fermitatea Departamentului de Stat al SUA - în special prin uzitarea verbului „to urge" (aflat la doar o aruncătură de piatră de „to order"), care ne azvârle în aceeaşi categorie „calitativă" ca Ungaria, Turcia, Polonia, Rusia sau China - certifică totala ineficienţă a diplomaţiei PSD-ALDE, care a eşuat lamentabil atât la Bruxelles (episodul „OLAF" este concludent), cât şi peste ocean.

Duritatea comunicatului emis de Washington (lipsa de încredere se vede şi de pe Marte, mai abitir ca un mega-giga-miting PSD!) trădează faptul că omul de la Casa Albă a epuziat oricare alte căi diplomatice de comunicare cu PSD-ALDE. Altminteri, Departamentul de Stat al SUA nu ar fi pus mâna pe bici. Faptul că Dragnea şi Tăriceanu se fac că plouă şi merg mai departe în ceea ce priveşte modificarea Legilor Justiţiei va genera, inevitabil, noi tensiuni diplomatice, în care Ambasada SUA va juca (aşa cum ne-a obişnuit deja) un rol important.

Totuşi, adevăratul ciclon va izbucni în chiar momentul în care majoritatea parlamentară PSD-ALDE (cu sau fără largul concurs al UDMR) va mutila, în plen, Legile Justiţiei. Toate semnele indică asta, cu vârf şi îndesat.

Ce-i drept, nici mie nu-mi place tonul ferm al Departamentului de Stat al SUA (ne pune, ca ţară, într-o postură de-a dreptul ruşinoasă), dar, repet, sunt convinsă că vine ca urmare a unui lung şir de tatonări diplomatice eşuate. La urma urmei, dincolo de emiterea acestui avertisment vehement (şi cât se poate de explicit), SUA nu pot opri Parlamentul condus de PSD-ALDE să îşi atingă mizele vizate (şi tranşate în „supercomisia" Iordache). România este stat suveran. În cel mai rău scenariu (pe care chiar nu-l putem exclude), dacă situaţia va continua să degenereze - să ne ferească Dumnezeu de aşa ceva! - SUA (via NATO) are şi posibilitatea de a statua o serie de sancţiuni asupra României. Nu ştim ce ne va rezerva viitorul.

În spatele uşilor închise, Liviu Dragnea e forţat de împrejurări să ia în calcul retragerea de la preşedinţia Camerei Deputaţilor. Poziţia de cel de-al treilea om în stat nu face deloc casă bună cu rolul de ţintă al Departamentului de Stat al SUA. Sau de protagonist al sesizărilor OLAF.

Simon Man

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE