Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Dragnea, batjocura şi supremația yesmenilor

Postat la: 14.09.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Numirile celor doi miniştrii ai Apărării şi Economiei făcute în această săptămână de baronul de Teleorman- Liviu Dragnea demonstrează, încă o dată, batjocura faţă de cea ce înseamnă responsabilitatea guvernării României.

Ca bătaia de joc să fie cât mai mare,impunerea lui Mihai Fifor la Ministerul Apărării consfinţeşte dominaţia yesmenilor PSD garantaţi de Dragnea, tranformând Guvernul României într-un cabinet de yesmeni întorşi cu cheia de la Alexandria. În DEX, yesmen însemnă „persoană care aprobă fără discernământ părerea celor din jur; om linguşitor sau adept necondiţionat al cuiva". Şi cabinetul Tudose, cu el în frunte, este trupa de yesmeni a baronului de Teleorman.

Trecerea de către Dragnea a lui Mihai Fifor de la Ministerul Economiei la cel al Apărării evidenţiază și mai mult iresponsabilitate şi bătaia de joc faţă de ceea ce însemnă economia României şiimaginea Guvernului. Prin impunerea lui Fifor, Dragnea a stabilit un nou record politic pentru România pe care nici Ceauşescu sau Băsescu n-au reuşit să-l atingă: Ministerul Economiei a avut patru miniştri (Alexandru Ptrescu, Mihai Tudose, Mihai Fifor şi acum Gheorghe Simon) în doar opt luni de zile. Incredibil, dar adevărat! Totodată, prin impunerea la Economie a baronului de Maramureş- Gheorghe Simon s-a mai omologat încă un record pentru acest minister: 11 miniştri în aproape şase ani, dar au fost 12 mandate pentru că Mihai Tudose a bifat două descălecări la Economie. Din 2012 până azi, la butoanele Ministerului Economiei au fost, în ordine, Ion Ariton, Lucian Bode, Daniel Chiţoiu, Varujan Vosganian, Andrei Gerea, Constantin Niţă, Mihai Tudose, Costin Borc, Alexandru Petrescu, din nou Mihai Tudose, Mihai Fifor şi acum Gheorghe Simon, dar nu se ştie dacă este ultimul pe an acest că mai e ceva timp până la 31 decembrie 2017 şi... deh cine ştie ce mai cloceşte Dragnea până atunci!

Practic, doi miniştri în fiecare an. Cum să funcţioneze cât de cât normal un minister vital pentru România, cum este cel al Economiei, când şefii se schimbă ca şosetele, în funcţie de mofturile şi interesele politice ale celor aflaţi la putere? De asemenea, se poate constata că niciunul dintre aceşti miniştrii n-au lucrat un minut în domeniu până la impunerea lor în fruntea acestui minister. Dar, nicunul n- a refuzat funcţia, pe motiv că n-are habr de job, că deh ciolanul puterii este gustos şi trebuie roş cât mai mult! Şi aşa cum este moda în politica românească, chiar dacă nu şti nimic despre jobul primit cadou de la partid, îl accepţi cu bucurie, că de...funcţia te deşteaptă şi devi şi mai deştept după ce rămâi fără ea. Practic, tu ca ministru faci şcoală la locul de muncă, iar partidul care te impune experimenteză zilnic prostirea populaţiei prin elucrubatiile debitate în spaţiul public de yesmenii politruci.

Astfel, toate partidele de la noi şi-au format trupe de yesmeni, dar nimeni până acum nu l-a întrecut pe Dragnea, nici măcar Băsescu, la antrenarea, promovarea şi susţinerea yesmenilor. E vremea lor! Aşa că nu mai rămâne decât să ne consolăm doar cu versurile lui Victor Socaciu: Politrucii-şi fac concedii/Pe la Cannes, Hawai, ca regii/Pensionarii, pedagogii/Au ajuns precum milogii/.Bună ţară, rea croială/Mama ei de rânduială/Aia hoţi, ăştia hoţi/Mama lor la toţi!

Ion Teleanu

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE