Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Doi nesimțiți

Postat la: 09.12.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Apropiindu-se sfârșitul de an, cu aglomerarea unor nori nefaști deasupra FRF, alde Burleanu și simbriașul său Daum au ieșit la bătaie cu un tupeu inimaginabil. Sigur, ambii sunt conștienți de nemulțumirea crasă pe care au produs-o iubitorilor de fotbal, dar, cum circulă cu insistență bârfeli periculoase, care-i anunță deja pe făraș, și-au stabilit o tactică de contraatac.

Nu oricine stăpânește însă arta de a ieși cu bine dintr-o situație complicată, care presupune puterea bunului simț de a ști când să te retragi. Pentru ei doi e și mai greu, de vreme ce Burleanu are încă în mână halebarda de șef al FRF, unde se crede bătut în cuie, în timp ce Daum, selecționerul, e legat de jumătatea de milion de euro, care-i asigură trai pe vătrai în România și bătrâneți liniștite acasă. Deci, zis și făcut, cei doi responsabili de rușinea traversată de fotbalul românesc în această toamnă s-au aruncat concomitent în interviuri potrivit cărora, vorba aia, nici usturoi n-au mâncat, nici gura nu le miroase.

Cu oiștea-n gard a dat întâi ruginitul neamț, care a găsit că marele vinovat ar fi ...mass-media : "...Există o anumită parte a presei care ne critică în orice situație, chiar dacă învingem. Critica face parte din fotbal, dar cred că e important să ne identificăm cu fotbalul , cu România, cu acești jucători pe care îi avem. Realitatea e că majoritatea presei, cu susținerea unor personaje de aici (e vorba despre Casa Fotbalului, unde a fost realizat interviul pentru Lead.ro - n.n.)distruge fotbalul românesc. Nu văd nicio viziune, doar negativism , nu se dă nicio mână de ajutor, doar se distruge imaginea fotbalului românesc!"

Trebuia să urmăriți în video acest interviu, pentru a vedea cu ce mutră scârbită sărea Herr Daum la gâtul presei. Era evident că își pierduse self-controlul, dacă putea emite asemenea bădărănii, la adăpostul reproșului caraghios că este criticat chiar și când câștigă! Păi, de când tot ia bani de la FRF, domnul Daum a învins o singură dată, în meciul-glumă din Armenia, pentru că, în rest, chiar nu văd ce mână de ajutor i-ar fi putut da presa, ca să învingă Kazahstanul, cel puțin, sau măcar să câștige amicalul cu rușii, că de Polonia nici nu poate fi vorba! Așa, însă, cu smiorcăiala pe care o plătim din greu, repet, cu jumătate de milion de euro, Herr Daum ne dovedește din nou că, în loc să-și asume vertical ceea ce era de asumat , eșuează lamentabil în selecționerul fleșcăit pe care-l bănuiam de la bun început. Iar șeful lui, Burleanu, cu care se regăsește în aceeași oală, se repede și el să-i țină hangul , emițând presupuse judecăți de valoare apropo de criticarea presei: "Presa sportivă va putea să se dezvolte atâta timp cât și fotbalul se dezvoltă. Dacă fotbalul moare, și presa sportivă va muri!"

Ce spui Franț?! Oare nu observi că, sub comanda ta, de doi ani și jumătate, fotbalul nostru a ajuns în moarte clinică? Sau nu ai inventariat măcar realitatea că, după 89, fotbalul românesc s-a calificat la trei ediții ale Cupei Mondiale și la patru turnee finale ale Campionatului European?! Oare nu ai pic de rușine, frate Burleanu, să ni te înfățișezi acum ca Maica Tereza, încercând să ne prostești în față, ba să jignești și publicul (care te-a huiduit la Suceava), și presa care îți refuză jocul lamentabil? Ajunge, domnule, că noi ne-am săturat de toată liota de băgăreți cu care ai împănat federația, de grecul Vassaras pe care l-ai importat pentru a infecta arbitrajul din campionat și, nu în cele din urmă, de acest Herr Daum, plătit regește nu să ne insulte, ci să așeze naționala pe picioarele ei. Să vă fie rușine amândurora și, ca să închei cu ce vi se cuvine, o să reiau un aforism , potrivit căruia "Nesimțirea este o trăsătură a boului, care rage ca măgarul , dar se crede leu!"

Horia Alexandrescu
Text preluat din România literară

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE