Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Dincolo de bara din faţă

Postat la: 28.09.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Ceea ce se întâmplă acum în România şi cu România era de neimaginat în urmă cu 15 de ani când ţara noastră se pregătea de intrarea în NATO și UE. Scandaluri politice fără de sfârşit, ameninţări, şantaje, reţineri, arestări, descinderi, insolvenţe,falimente, corupţie. Aproape nimic dintre acestea nu se întrezăreau atunci. Acum sunt la ordinea zilei.

Dacă nu avem porţia zilnică de scandal şi corupţie, parcă e ceva anormal. Imaginea de ţară coruptă s-a propagat cu viteză sunetului, în timp ce, armata de habarnişti şi băgătorii de seamă debitează în spaţiul public o mulţime de aberaţii şi inepţii. Sunt foarte puţini care şi-au dau seama de prăpastia în care se află România, dar vocea lor este acoperită de corul vuvuzelelor politice din ţară şi din afară. Nimeni nu vrea şi nu are timp să privească dincolo de bară din faţă, unde realitatea este sumbră. Cuvintele scriitoarei americane Zinovievna Alisa Rosenbaum, cunoscută în lumea literară sub pseudonimul Ayn Rând, născută în februarie 1905 la St. Petersburg şi decedată în martie 1982, la New York, se potrivesc ca o mănuşă acestor vremuri din ţara noastră:

„- Când vei constata că, în scopul de a produce, trebuie să obţii aprobarea de la acei care nu produc nimic,

- când vei observa cum banii se scurg spre cei care nu activează în bunuri, ci în favoruri,

- când vei înţelege că o mulţime de oameni se îmbogăţesc prin luare de mită şi influenţă lor e mai eficace decât munca lor, că legile nu te protejează contra lor, ci dimpotrivă, ei sunt cei care sunt protejaţi împotriva ta,

- când vei descoperi că este răsplătită corupţia, iar onestitatea devine un sacrificiu de sine,

atunci vei putea spune, fără teamă de a greşi, că SOARTA SOCIETĂŢIi ÎN CARE TRĂIEŞTI ESTE CONDAMNATĂ. Cam în acești parametri se conturează realitatea românească de dincolo de bara din faţă. O realitate dură, necosmetizată care nu rulează zilnic pe sticla televizorului.Trişti, dar adevărat!

Ion Teleanu

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE