De va veni la tine vântul...
Postat la: 25.01.2019 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Luni dimineață, Simona Halep a trebuit să se recunoască învinsă din nou de uriașa campioană care a fost și rămâne Serena Williams, cea mai bună jucătoare din întreaga istorie a tenisului mondial. Poate fi asta o surpriză? Categoric, nu! În condițiile date însă, e loc de analiză și de comentarii.
Bunăoară, că Serena are 37 de ani, iar Simona numai 27, deceniul de vârstă care le desparte nefiind totuși favorabil tenismenei noastre, cum s-ar fi așteptat toată lumea. Apoi, ar trebui să ne mai surprindă și că Serena revine în elita WTA după ce a devenit mamă, muncind crâncen pentru a recupera timpul pierdut și forma extraordinară care o consacrase. Luni dimineață a demonstrat că a reușit, fiind cea care o poate lăsa pe Simona fără poziția de Nr.1 mondial, deținută de aproape...70 de săptămâni! Fără discuție, impresionant și se cuvine să dăm cezarului ce-i al cezarului, indiferent ce va mai face Serena în fazele următoare ale Australian Open.
În același timp, nu pot trece cu vederea și condițiile în care românca a abordat acest joc, etichetat aiurea drept "meciul secolului", Simona prezentându-se la Melbourne după o absență de pe terenuri de aproape trei luni, refăcută cu greu și, mai ales, fără a-l mai avea alături pe Darren Cahill, cel care, deși o mai sfătuiește, nu mai avea dreptul nici măcar să o sprijine din tribună, pentru simplul fapt că nu-i mai este antrenor. Meciul a fost frumos, nimic de zis, cu excepția primului set, în care Serena a defilat de-a dreptul, câștigând cu 6-1 în fața unei Simone crispate și marcate vizibil de încărcătura emoțională a unei reîntâlniri cu jucătoarea pe care a învins-o, practic, o singură dată, scorul confruntărilor lor directe fiind acum 10-1 în favoarea Serenei!
Așadar, după primul set se anunța un adevărat dezastru și mărturisesc că n-aș fi mizat pe revenirea spectaculoasă a Simonei, din următoarele două seturi. Și totuși, miracolul s-a produs, grație mai ales mentalului extraordinar al jucătoarei noastre, impresionant și pentru Wilander, care comenta din studio remontarea româncei. Așa se face că, în fața tribunelor arhipline de pe "Rod Laver Arena" , Simona Halep a câștigat cu 6-4 setul secund, trimițând meciul în decisiv, unde s-a mers cap la cap, cum se spune, până la scorul de 3-3. Acolo s-a frânt totul, după ce Simona a ratat nu mai puțin de trei șanse de break, ceea ce a descumpănit-o în mod vizibil.
Iar ce n-a putut ea a reușit Serena, urcând scorul la 4-3 și luând astfel avantajul hotărâtor pentru câștigarea setului cu 6-4 şi, implicit, a întâlnirii. La un asemenea echilibru și la cât de puțin i-a lipsit Simonei pentru a repurta o a doua victorie în fața celebrei sale adversare, sper că veți fi de acord cu mine că balanța a fost înclinată în defavoarea ei nu de insuficienta pregătire fizică, ci de absența din lojă a lui Darren Cahill! Și a mai fost ceva, observat și evidențiat de comentatorii aflați la Melbourne: în două momente-cheie din setul decisiv, Serena Williams a avut șansa ca vântul, care bătea puternic pe "Rod Laver Arena", s-o avantajeze! Probabil că a contat și asta, dar mie mi-a amintit de versurile lui Octavian Goga, cu care trupa „Mondial" ne delecta în anii ‘70, pe muzica lui Romeo Vanica: De va veni la tine vântul/ Purtând povestea mea amară/ Jelitul lui să nu te-nfrângă/ Mustrarea lui să nu te doară!...
P.S. Simona Halep poate fi detronată de pe poziția de Nr.1 mondial numai dacă Naomi Osaka și Petra Kvitova ajung în semifinale, în timp ce Elina Svitolina și Karolina Pliskova, ca să poată prelua fotoliul de lider, trebuie să joace finala.
Horia Alexandrescu
(preluat din Romania literara)
ULTIMA ORA
-
Politico: O bombă radioactivă cu ceas îl așteaptă pe Trump sub gheața Groenlandei
În sălbăticia înghețată a Groenlandei, un secret radioactiv doarme sub gheață - și ar putea fi o durere de cap pentru Donald Trump dacă președintele ales al SUA își va pune în aplicare amenințarea de a prelua controlul asupra vastei insule arctice, relatează Politico.
-
Iranul dezvăluie existenţa unei instalaţii subterane de nave „în apele din sudul" ţării
Forţa maritimă a Gardienilor Revoluţiei- armata de elită a regimului de la Teheran - a dezvăluit sâmbătă o instalaţie subterană de nave situată „în apele din sudul" ţării, potrivit unor imagini difuzate de televiziunea de stat.
-
Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză: Câştigul salarial mediu net lunar va creşte cu 6,2% în 2025. Câştigul real se va majora cu 1,6%
Câştigul salarial mediu net lunar se va majora în 2025 cu 6,2%, până la 5.355 lei, iar cel real va creşte cu 1,6%, conform Prognozei 2024-2028, varianta de toamnă, a Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză.
-
Un „mini cabinet" britanic secret face planuri pentru a lucra cu imprevizibilul Trump
Adevărul fundamental despre Donald Trump, la nivel guvernamental, dar și în rândul liderilor din afaceri și armată din Marea Britanie, este acela că, indiferent de ce s-ar întâmpla, Trump nu este previzibil. Acest lucru este valabil și acum.
-
CIA a declasificat o carte despre cum va sfârși lumea
O carte clasată de CIA timp de peste 50 de ani aduce în prim-plan o teorie surprinzătoare despre sfârșitul lumii. „The Adam and Eve Story" (Povestea lui Adam și Eva), scrisă de Chan Thomas, fost angajat al Forțelor Aeriene ale SUA și cercetător în fenomenele OZN, conține o ipoteză apocaliptică care a fost reținută de agenție până acum câțiva ani.
-
Vladimir Tismăneanu îl ironizează pe Călin Georgescu: „Împerecherea dintr o camaradă de cuib și un tovarăș de organizație de bază a generat venirea pe lume a Mântuitorului securist"
Vladimir Tismaneanu, istoric al comunismului şi profesor de ştiinţe politice la Universitatea Maryland din SUA, l-a numit pe Călin Georgescu, într-o postare pe Facebook, „Mesia cu epoleți", ironizându-l pe fostul finalist prezidențial după dezvăluirile legate de trecutul legionar al mamei sale.
-
Bombardamente, în loc de armistițiu. Armata israeliană a lovit în Gaza, după ce Hamas a blocat intrarea în vigoare a acordului de încetare a focului
Armata Israeliană (IDF) susține că avioanele sale de luptă efectuează un val de atacuri aeriene în Fâșia Gaza. Mai multe detalii vor fi furnizate ulterior, adaugă armata, citată de Times of Israel.
-
Trăsnet în economia globală: Rezerva Federală a SUA se retrage din grupul pentru gestionarea riscurilor climatice în sistemul financiar
Rezerva Federală a SUA (Fed) a anunţat vineri că s-a retras din reţeaua globală de bănci centrale şi autorităţi de reglementare care explorează modalităţi de a supraveghea riscurile climatice în sistemul financiar.
-
Româncă din Germania, scandalizată de prețurile identice cu cele din țară
O româncă stabilită de ani buni în Germania a stârnit un val de reacții în mediul online după ce a făcut o comparație între prețurile din Germania și cele din România. Revoltată de ceea ce consideră a fi o nedreptate pentru românii care trăiesc acasă
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Condiția necesară ca Georgescu să fie lăsat să candideze. Primul pas a fost realizat!
- 2.Despre ecuația prezidențialelor: Crin și Sistemul
- 3.Dar cu pleava societății, ce veți face, oare?
- 4.Să vorbim pe șleau: Iohannis & Pahonțu au ordonat PNL ca să-l susțină pe Călin Georgescu ca să-i scadă astfel scorul lui George Simion
- 5.Mai putem conta doar pe miracole
- 6.Și-au băgat și americanii coada în ‘89
- 7.Strategia Națională de Apărare pe înțelesul tiktokarilor
- 8.Lucruri complicate in cyberspace
- 9.Problema cu discursul "strămoșesc"
- 10.Salut, David
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu