Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












De râsul curcilor

Postat la: 23.09.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

În sportul românesc continuă să plouă cu incidente.Sau accidente, spuneți-le cum vreți, dar e limpede că ne aflăm într-un prelungit gol de producție,după rușinea de la Rio, care ne obligă să deprindem filosofia eșecului.Debutul echipelor noastre în grupele Europa League nici nu mai lasă loc unor eventuale formule de îmbărbătare, pentru că ne-am făcut de râsul curcilor. Și cu Astra, dar mai ales cu Steaua.

Degeaba dă vina Șumi pe arbitraj, după ce recunoaște că toate cele trei goluri ale austriecilor au fost cadorisite de băieții săi, pe care-i mai și felicită pentru prestația lamentabilă de acasă! Cât despre Steaua, dincolo de alunecarea lui Tamaș și căpățâna de zevzec a lui Enache, dreptate are Gigi Becali, cel care,dacă tot dă banu' și-i aduce lui Reghe tot ce vrea acesta, poate avea măcar pretenția de a nu fi făcut de râs de o echipă debutantă în cupele europene. Cum s-a întâmplat, de fapt. Repet, însă, suntem într-o fază care e pe punctul să ne scoată din minți, în condițiile în care, iată, exact acum, parcă pentru a ne râde în nas, UEFA ne trimite la București, spre vizionare, Cupa Campionilor Europeni, pe care numele Stelei e gravat încă din 1986!

Vă vine să credeți, oare, că au trecut deja 20 de ani de-atunci și suntem astăzi unde suntem?! Mie, unul, nu-mi vine să cred și vă spune asta unul dintre cronicarii finalei de la Sevilla'86. Fotbalul românesc e la pământ, ca de altfel întregul nostru sport, dar fotbalul doare cel mai tare, pentru că e cel mai urmărit și mai iubit de publicul larg,iar debandada e aproape. Ne plânge chiar și Makelele, venit la București cu Cupa Campionilor, și care declară că degeaba l-a adus Burleanu pe Herr Daum la echipa națională, de vreme ce -ne asigură fostul internațional francez- România nu va putea reveni în elita mondială decât cu un antrenor român la cârmă, care cunoaște cel mai bine jucătorii.

Și, parcă pentru a-i da dreptate, exact duminică seară se anunță că Moș Beșleagă - pe care FRF l-a scos de la naftalină, pentru a ne coborî încă vreo 7 locuri în clasamentul FIFA, după remiza cu Muntenegru - a refăcut substanțial lotul pentru meciurile cu Armenia și Kazahstan! Iar cine parcurge lista jucătorilor selecționați, pentru următoarele două partide din calificările CM, va constata că trei sferturi dintre ei nici nu evoluează în campionatul intern, al cărui nivel, să recunoaștem, e departe de orice adevăr. Va trebui să facem ordine și în fotbal, cum trebuie să scăpăm și de Răzvan Burleanu, care a dus, iată, naționala României pe locul 32 în clasamentul FIFA, după ce, cu generația lui Hagi, ajunseserăm chiar pe locul 3! Grosse rușine, ca să-l întristez puțin și pe tataia Daum, el însuși trist ca o muzică de Haendel, cum sună la această oră simfonia întregului sport românesc.

Vă promisesem săptămâna trecută că voi reveni și asupra olimpismului autohton, măcar pentru a rupe tăcerea așternută după Rio. Singura noutate apărută, însă, este că medaliatul nostru cu bronz, Albert Saritov, cecenul naturalizat român, a primit un apartament la Groznâi, de la președintele Kadîrov. Asta în vreme ce la noi se trag deja sfori în vederea alegerilor care vor avea loc în noiembrie, la Comitetul Olimpic Român. Teoretic, vor trebui aleși un nou președinte și un alt secretar general, după demisiile firești ale tandemului Petrache-Dobrescu, dar este de așteptat să fie schimbate multe alte lucruri și funcții, pentru că sub nici o formă nu poate fi continuat dezastrul consemnat la Rio. Presa sportivă semnalează însă că demisionarii duc muncă de lămurire cu oameni de încredere ai lor, pe care i-ar susține tocmai în ideea de a le prelua ideile și a le continua programele, care au adus România pe locul 47 în lume,cea mai rușinoasă clasare din întreaga noastră istorie olimpică. Ar fi culmea să mai consemnăm și o asemenea prostie, care ar fi cu adevărat bomboana de pe coliva sportului românesc!

Horia Alexandrescu
Text preluat din România literară

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE