Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












De ce se leapădă Tăriceanu de Tudorel Toader. Dedesubturile unui troc

Postat la: 24.10.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Așadar, Călin Popescu-Tăriceanu n-are nici cea mai mică greață să se descotorească de ministrul Tudorel "Gargamel" Toader, cedând astfel în fața insistențelor "aliatului" Liviu Dragnea. Dar, voi la ce vă așteptați?! Cum să plece Tăriceanu de la guvernare - unde îi este bine și unde speră să-și crească gruparea - de dragul unei unelte, pe care atât el cât și Dragnea au folosit-o cum i-au tăiat capul și interesele personale?

Așa cum "câinele nu se dă dus de la măcelărie" - vorba proverbului -, nici Tăriceanu nu are vreaun interes să se dea lovit de la guvernare. Dimpotrivă: șeful Senatului are intense fantezii de preamărire, visând cu ochii larg deschiși, în pofida vârstei, la postura de unic prezidențiabil al coaliției PSD-ALDE. Liviu Dragnea i-a promis, firește, că ar fi deschis unui astfel de scenariu, deși - să nu ne ascundem după deget (și, în niciun caz, după vreun deget mijlociu!) - teleormăneanul nu îi poate oferi nici cea mai mică garanție în acest sens.

Eu sunt convinsă că Tăriceanu nu este vreun naiv congenital - la urma urmei, nu este deloc greu să tragi învățămintele cuvenite din pățania lui Crin Antonescu, cel care a fost anunțat cu tam-tam drept prezidențiabilul unic al USL și, finalmente, nu a candidat nici măcar pentru postul de administrator al unei asociații de locatori. Finalmente, nu cred că Dragnea&Co vor fi de acord să alinieze la linia de start a prezidențialelor un aspirant din exteriorul PSD, cu atât mai mult cu cât relațiile dintre teleormănean și Tăriceanu nu sunt deloc dintre cele mai bune. Dimpotrivă: ceea ce îi unește pe doi sunt interesele și aspectele conjuncturale, nu vreun proiect politic. E evident.

Totuși, chiar dacă Dragnea și Tăriceanu bat palma în privința mazilirii lui Tudorel "Gargamel" Toader, fricțiunile de la vârful coaliției PSD-ALDE sunt departe de a fi îngropate. În acest sens, o viitoare asumare a unei foarte probabile OUG vizând amnistia și grațierea - marea dorință a lui Dragnea - ar putea avea urmări surprinzătoare din punct de vedere guvernamental, în condițiile în care Tăriceanu se teme de furtuna care ar fi iscată de o astfel de mișcare extremă.

Simona Man

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE