Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












De ce ne paște OUG pe amnistie și grațiere! Disperarea lui Dragnea

Postat la: 10.10.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Eșecul lamentabil al așa-zisului referendum pentru familie - să nu ne ascundem după deget (și cu atât mai puțin după degetul mijlociu): avem de-a face cu un exorbitant referendum politizat, capturat și ratat! - clatină, din nou, jilțul lui Liviu Dragnea, în condițiile în care, marea majoritate a baronilor consideră, în spatele ușilor închise, că înfrângerea de la urne (derulată de-a lungul a două zile, de parcă ar fi avut loc în basme!) reprezintă, finalmente, un eșec de proporții pentru PSD.

Fiți convinși că Liviu Dragnea și-ar fi dorit să iasă puternic și încărcat electoral din acest referendum - clocit, în laboratoarele Kiseleff-ului, cu scopul unei veritabile demonstrații de forță -, dar iată că românii au ales să-i administreze o palmă de proporții epice. Urmarea? Dragnea s-a pitit din nou - când spiritele se vor mai calma, o să-și facă apariția la o televiziune de casă unde va anunța, în stilu-i caracteristic, că PSD nu a avut nici cea mai mică legătură cu referendumul pentru familia tradițională. Da, da, vă aud încă de pe acum hohotele de râs...

Totuși, să nu subestimăm încărcătura istorică a momentului: în marea lor majoritate, românii au ales Occidentul și valorile europene! Ceea ce nu înseamnă că ne-am pierde ireversibil identitatea (așa cum zbiară papagalicește propaganda mediatică a PSD, înfrântă asemeni partidului), nu, nici pe departe! Înseamnă că rămânem în Europa civilizată, cu bune și cu rele, aici unde trebuie să fim, indiferent de interesele meschine ale unor politruci populiști și autocrați.

Să nu subestimăm nici durul avertisment lansat, la începutul săptămânii, de comisarul european Corina Crețu, care a criticat indiferența puterii de la București în ceea ce privește necesitatea atragerii de fonduri UE, capitol care, din nefericire, țara noastră este codașă. Însă nu vă lăsați amăgiți, atacul Corinei Crețu are o unică țintă: Liviu Dragnea, cei doi fiind protagoniștii unui meci mai vechi, stârnit chiar după adoptarea controversatei OUG 13.

Vă amintesc că, dacă Dragnea nu își rezolvă în următoarele două luni problema vizând deja proverbiala OUG pe amnistie și grațiere, nici nu prea mai are când s-o facă, întrucât încep Sărbătorile și, de la 1 ianuarie, România va prelua președinția Consiliului UE. Așadar, urmează vremuri foarte, foarte interesante, dacă nu incendiare de-a dreptul!

Simona Man

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE