Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












De ce-au votat românii primari penali

Postat la: 10.06.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Scandalizată că țara noastră a ales primari care au probleme cu justiția, opinia publică ignoră cauza acestui efect. Și anume, votul de blam dat în acest mod de alegători instituțiilor de forță ale statului, serviciilor secrete și mai ales sistemului judiciar corupt din România.

În țara noastră, peste un milion de persoane ajung în instanțele de judecată, civile ori penale, după care majoritatea se declară nemulțumită de modul în care li s-a făcut ori nu dreptate. Acestora se adaugă rude și prieteni apropiați, deci o mare masă de alegători, dintre care unii și-au manifestat prin vot opoziția față de sistem. Și cum să nu se întâmple una ca asta, când abuzurile și derapajele diverselor parchete, ale polițiștilor și administrațiilor fiscale la adresa justițiabilului sunt atât de frecvente? Când DNA se laudă că are 7.200 de dosare în lucru, dintre care peste 40% vizează fapte de abuz în serviciu, infracțiune absentă în multe state din UE? Când percepția populației este că serviciile, mână-n mână cu Justiția, interceptează, adesea în mod nelegal, convorbirile și transmisiunile norodului? Când sub stindardul așa-zisei lupte anticorupție, drepturile omului sunt călcate zilnic în picioare, fără niciun pardon? Și exemplele de acest gen pot continua.

Să nu fim înțeleși greșit. Nu încercăm să pledăm în favoarea infracționalității și, cu atât mai puțin, să le plângem de milă celor dovediți vinovați și condamnați în consecință. Însă din totalul pușcăriașilor, doar 1% au ajuns după gratii pentru fapte de corupție, deși zilnic sunt defilate încatușate prin fața camerelor de luat vederi, persoane învinuite, care încă n-au fost condamnate. Și poate nici nu vor fi. Caz în care, cum rămâne cu drepturile omului?

Că plânge Kovesi pe la televiziuni, ca să nu fie dezincriminat abuzul în serviciu, este o cu totul altă problemă. Chit că acest gen de faptă va putea fi incriminat și în continuare, în baza altor prevederi ale codurilor penale. Ea zice că, dacă fapta de abuz în serviciu va dispărea, la fel vor sta lucrurile și cu vreo 600 de milioane de lei care ar trebui recuperate de la vinovați. Vezi Doamne, duduii îi pasă rău de banii populației, de parcă această sumă s-ar recupera vreodată în totalitate. În realitate, în spatele acestui tertip se află cu totul altceva. De unde se plângea că n-are suficienți procurori anticorupție, directoarea se va vedea nevoită să concedieze 40% dintre cei existenți, care vor rămâne fără obiect de activitate. Și-această instituție de forță a statului nu va mai fi zilnic în casele tuturor românilor, ca să aibă de ce se teme prin intermediul micului ecran.

Am mai spus-o și cu alte ocazii: România tinde să devină, pe lângă un stat dintre cele mai corupte, și unul polițienesc. Unde drepturile omului sunt un lux teoretic. Unde serviciile secrete hărțuiesc și agresează cetățeanul care le plătește, totalizând cele mai stufoase efective din lume, raportat la numărul de locuitori, după SUA și Marea Britanie. Și, că tot veni vorba despre America, în povestea cu votul românilor acordat penalilor și-a amestecat coada inclusiv Hans Klemm, din poziția de ambasador la București. Ca să ne tragă de urechi. Serios, că altfel ce? Își iau scutul și pleacă acasă, ori îl duc altundeva, dacă vor fi primiți? Mare pagubă, că până acum ne-a adus numai țepe și necazuri.

Dan Coste

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE