Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Cum raman românii fara 50 de milioane de euro. Prin referendum.

Postat la: 15.02.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Cu referendumul Pronosticam (cu prilejul editorialului de săptămâna trecută) rostogolirea, propagarea şi adâncirea artificială a actualei crize politice. Asta se şi petrece (orişicine o poate constata, cu şi fără ochelari!), cu o rapiditate ce excede (s-o admitem!) imperativele oricărui interes naţional... Altminteri, de ce s-ar mai încăpăţâna zâmbitorul preşedinte Klaus Iohannis să reverse talazuri de gaz pe ditamai incendiul, ţinând-o langa cu organizarea pomposului său referendum (intitulat „pentru Justiţie")?

Însăşi ideea de a convoca un referendum plecând de la întrebarea dacă românii vor sau nu „continuarea luptei anticorupţie" este tautologică, absurdă prin excelenţă! Păi... ce român întreg la cap (şi la suflet) ar răspunde că nu doreşte anticorupţie, ci hoţie din bani publici şi abuz?! Aşadar, de ce să plătim 50 de milioane de euro (o sumă faraonică!), din chiar propriile noastre buzunare, pentru a statua un răspuns de bun simţ pe care îl cunoaştem deja? Este absurd...

În realitate, soluţionarea crizei nu rezidă nici pe departe în organizarea unui referendum costisitor (şi, totodată, de proporţii caragialeşti), ci în armonizarea onestă a deciziilor Curţii Constituţionale cu prevederile Codurilor penale şi, simultan, în gândirea unei legi corecte referitoare la răspunderea magistraţilor. Totul în cadrul unei dezbateri serioase la care să fie convocaţi toţi factorii importanţi din societatea civilă, justiţie, politică şi mass-media.

În oricare alte condiţii, referendumul nutrit de Klaus Iohannis nu reprezintă decât o armă politică ipocrită îndreptată împotriva PSD şi a Guvernului Sorin Grindeanu (dar să nu uităm că social-democraţii lui Liviu Dragnea au câştigat în mod legitim, de la distanţa unui procent realmente zdrobitor, alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016!). E de la sine înţeles că obsesia acestui referendum (menit să atragă capital politic în vederea viitoarelor alegeri prezidenţiale) întreţine războiul dintre PSD şi Iohannis la cote alarmante. Şi, da, toate manevrele acestea se fac pe banii noştri!

Dacă Guvernul Grindeanu a făcut pasul înapoi şi a abrogat controversata Ordonanţă 13 (aşa cum au solicitat sutele de mii de protestatri revărsaţi în inima străzii!), de ce nu dă şi Iohannis dovadă de înţelegere şi nu abandonează proiectul acestui referendum lipsit de orice sens? Oare şeful statului (care ar fi trebuit să fie mediator, nu dezbinator) realizează că jocurile şi interesele sale electorale nu coincid deloc cu nevoile fundamentale ale milioanelor de români care vor spitale, şcoli, pensii, salarii, alocaţii ş.a.m.d.? Ultimul lucru de care are nevoie România este propagarea acestei crize politice (artificiale) care nu numai că ne dezbină pe zi ce trece, ca popor, dar ne văduveşte de atenţia unor investitori străini serioşi de care avem nevoie ca de aer.

P.S. Bomboana de pe „colivă" rezidă în faptul că, finalmente, convocarea referendumului premeditat de Klaus Iohannis va pune sub semnul întrebării însăşi dorinţa sinceră a poporului român de a lupta împotriva corupţiei (şi nu doar dorinţa politicienilor autohtoni!), ceea ce va aduce incontestabile prejudicii de imagine României. Chiar nu avem nevoie de aşa ceva!

Simona Man

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE