Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Cum l-au făcut premier Gorghiu şi Blaga pe Grindeanu

Postat la: 20.02.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Faptul că Sorin Grindeanu a ajuns premier al României a surprins până şi pe liderii cu vechime din PSD. Dar, ceea ce se ştie mai puţin este faptul că liderii PNL- Alina Gorghiu şi Vasile Blaga, au pus umărul serios la ascensiunea politică a lui Sorin Grindeanu.

Înaintea alegerilor parlamentare din 11 decembrie 2016, lideruL PNL Timiş şi totodată primar al Timişoarei, Nicolae Robu, a anunţat că şefa liberalilor Alina Gorghiu va fi cea care va deschide lista candidaţilor PNL pentru Senat. Liberalii cu ștate vechi din Timiş n-au fost de acord cu nominalizarea Alinei Gorghiu, dar n-au avut ce face. Decizia fost luată peste capul lor, însă, au sperat că se va ţine cont de părerea lor pentru lista pentru Camera Deputaţilor. Dar, surpriză! Tandemul Robu- Gorghiu, împins de la spate de Vasile Blaga, le-a dat din nou flit liberalilor din Timiş care vroiau că lista PNL Timiş pentru deputaţi să fie deschisă de Alin Popoviciu.

Astfel, primul loc pe lista PNL Timiş pentru Camera Deputaţilor a fost impus nepotul lui Vasile Blaga- Marilen Gabriel Pîrtea, rectorul Universităţii de Vest din Timişoara, suspectat de plagiat în mai multe articole ştiinţifice. Degeaba au protestat liberalii cu vechime în partid, părerea lor n-a contat. Decizia era luată: Alina Gorghiu- cap de listă la Senat şi Marilen Pirtea la Camera Deputaţilor. Însă, marea surpriză a venit cu o săptămâna înainte de începerea campaniei elctorale. Un număr de 16 primari liberali din Timiş şi-au dat demisia din Biroul Permanent judeţean pentru că tripleta Robu-Gorghiu-Blaga n-a ţinut cont de propunea lor, adică de nominalizarea lui Alin Popoviciu. Ca atare, cei edili care-l susţineau pe Alin Popoviciu nu s-au implicat pentru PNL în campania electorală pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016.

Adică, au făcut non combat sau chiar au pus umărul mai discret la campania electorală a PSD dirijată de către Sorin Grideanu, liderul de atunci al organizației judeţene a PSD şi totodată preşedintele Consiliului Judeţean Timiş. După 11 decembrie 2016, judeţul Timiş a trimis în Parlamentul României zece deputaţi şi patru senatori, şase dintre aceştia fiind din partea PSD, patru de la PNL, printre care şi Alina Gorghiu şi Marilen Pirtea, doi de la USR, unul de la ALDE şi unul de la PMP. Practic, PSD a câştigat alegerile parlamentare din judeţul Timiş, ceea ce a constituit o premieră după 1990, ştiut fiind că Timişul este unul dintre cele mai puternice fiefuri liberale din ţară. Astfel, PSD Timiş cu Sorin Grindeanu la butoane a reuşit să-i detroneze pe liberalii conduşi de către edilul Nicolae Robu. Performanţa electorală din 11 decembrie 2016 a PSD la Timiş a contat foarte mult şi în ecuaţia nominalizării ca premier a lui Sorin Grindeanu, dar rolul important l-a jucat tandemul Alina Gorghiu- Vasile Blaga. Şi primarii liberali din Timiş ştiu cel mai bine acest lucru!

Ion Teleanu

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE