Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Cum a ajuns ALDE Chiţoiu dirijorul lui Firea şi Tăriceanu

Postat la: 15.07.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Finul controversatului ex-lider liberal Dan Radu Ruşanu, fostul ministru al Economiei şi al Finanteleor şi guvernul Ponta- Daniel Chiţoiu, a dispărut de ceva vreme din atenţia opiniei publice şi ca urmare poate a procurorilor DNA care l-au acuzat de implicare în dosarul ASF- Carpatica.

Însă, în realitate, este implicat activ în activitatea partidului lui Călin Popescu Tăriceanu şi Daniel Constantin-ALDE, mai ales în organizaţia Bucureşti. Practic, Chiţoiu este dirijorul din umbră şi acest lucru s-a văzut cel mai bine la alegerile locale în Capitală, unde nominalizarea și ordinea candidaţilor pe lista ALDE de consilieri generali a fost stabilită de el. Aşa s-a făcut, ca pe locul doi pe lista candidaţilor ALDE pentru Consiliul General al Municipiului Bucureşti să fie ocupat de o apropiată venerabilă a lui Daniel Chiţoiu- Tomnița Michaela Florescu, în timp ce alţi candidaţi cu experienţă în administraţia locală au fost puşi pe locuri mai puţin eligibile.

Iniţial, se stabilise la nivelul conducerii ALDE că primi patru candidaţii pe lista consilierilor generali- Daniel Barbu, Tomnița Michaela Florescu, Anton Anton şi Sorin Cîmpeanu se vor retrage şi locul lor va fi luat de următorii de pe listă. Însă, surpriză!. Protejata lui Daniel Chiţoiu, Tomnița Michaela Florescu, refuză să se mai retragă, spre surprinderea lui Călin Popescu Tăriceanu şi a Gabrielei Firea. De ce a fost surprinsă Firea? Pentru că ea se înţelesese cu Tăriceanu şi Constantin, ca prin retragerea priimilor patru candidaţi ALDE să ajungă consilier general Cristina Niculescu, cea care a mai fost şi în mandatul 2012-2016. Practic, se căzuse de acord ca unul dintre cei doi viceprimari ai Capitalei să fie Cristina Niculescu, varianta agreată şi dorită mult de Gabriela Firea. Totodată, prin retragerea lui Anton Anton, ajunge consilier general celebrul Tudy al Oanei Zăvoranu-Tudor Ionescu Tim, care este finul lui Tăriceanu.

Surprinzător, acesta este ales și viceprimar al Capitalei. Dar, în urma scandurilor în care a fost implicat cât timp a fost cu Oana Zăvoranu, Tudy este obligat să demisioneze din funcţia de viceprimar. Acum intră din nou în joc Daniel Chiţoiu și ALDE a anunţat, dar încă nu s-a oficializat, că protejată lui Chiţoiu- Tomnița Michaela Florescu, va fi susţinută pentru fotoliul de viceprimar lăsat liber de Tudy a lui Tăriceanu. Practic, Chiţoiu este pe cale să obţină lmai mult decât şi-a dorit la Consiliul General prin impunerea pensionarei sale favorite. Aşa că Tăriceanu şi Firea au rămas pentru moment cu buza umflată în urma jocurilor de culise regizate de finul lui Dan Radu Ruşanu. Deoacamdată, Chiţoiu a câştigat doar o bătălie din războiul cu primarul general şi şeful Senatului şi ce va fi în viitor, rămâne de văzut, în funcție de ce va spune și cum va acționa şi DNA.

Ion Teleanu

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE