Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Cui ii canta cucuveaua?

Postat la: 28.12.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Sebastian Ghita, pana cand a intrat in conflict cu "sistemul", a ocupat o pozitie de prim rang in aceasta tara. Mogul de televiziune, unul dintre cei mai bogati romani, secretar al Comisiei de control SRI in Camera Deputatilor, prieten apropiat al premierului Victor Ponta. Conjunctura l-a ajutat sa se afle astfel in epicentrul unor evenimente care se desfasurau in secret, dar care au influentat, intr-o masura semnificativa, viata politica din Romania.

Acum, in postura de persoana evaporata, dar, in acelasi timp, vizibila pe toate micile ecrane, incepand cu Romania TV, Sebastian Ghita face o dezvaluire uluitoare chiar in ziua in care alianta care a castigat alegerile transpira pentru identificarea unei solutii de depasire a crizei politice. Ce ne spune domnul Sebastian Ghita?

Ca, de sute de ori, in ultimii cativa ani, a participat la intalniri cu caracter secret care se desfasurau in trei locatii diferite ale Serviciului Roman de Informatii, intr-un cerc restrans, alcatuit din Laura Codruta Kovesi, procuror general al Romaniei si, ulterior, sef al Directiei Nationale Anticoruptie, generalul Florian Coldea, seful executiv al Serviciului Roman de Informatii, numit de Traian Basescu si pastrat de Klaus Iohannis, si, mare atentie, seful celulei CIA din Romania, functie indeplinita in respectiva perioada, succesiv, de catre doua persoane. Sebastian Ghita afirma ca, la cele mai multe dintre respectivele intalniri, a participat si domnul Vasile Dincu, aflat, astazi, in epicentrul bataliei politice pentru viitoarea functie de premier. In aceste intalniri se discuta politica la greu. Si nu era vorba doar despre politica binomului. Situatia din Romania era desenata si redesenata din acest centru de comanda, in paralel cu lumea vizibila rezultata din desfasurarea asa-ziselor procese democratice.

Aceasta parte a dezvaluirii facuta de Sebastian Ghita demonstreaza ca acest stat a functionat si poate mai functioneaza sub dubla comanda. Aparent, se iau decizii in urma unor procese democratice, in realitate, aceste decizii sunt date peste cap sau corectate de catre un centru de comanda invizibil pentru cetateni. Merita retinut faptul ca, din aceasta perspectiva, Romania a functionat ca un teritoriu aflat sub ocupatie. Un teritoriu national predat, cu arme si bagaje, unui sistem de forte venit de peste Atlantic si primit, in aceasta tara, cu bratele deschise. Care a batut palma cu un sistem intern de forte care, in realitate, este insubordonat in raport cu Parlamentul Romaniei si cu celelalte doua puteri fundamentale ale statului, Executivul si Justitia. Ba mai mult chiar, se poate face afirmatia ca tocmai SRI a subordonat, impreuna cu reprezentantii procurorilor, intreg sistemul democratic al Romaniei.

Aceasta prima dezvaluire - ne este anuntat un intreg serial - vine chiar in ziua in care alianta PSD+ALDE incearca sa gaseasca o solutie, alta decat raspunsul simetric, la criza declansata de pozitia presedintelui Klaus Iohannis de refuz al primei nominalizarii pentru functia de prim-ministru. Pentru a nu trece la declansarea unui razboi major prin suspendarea presedintelui Klaus Iohannis, PSD incearca, in cursul acestei zile, sa identifice un alt candidat. Asupra lui se fac presiuni majore de a nominaliza o persoana agreata nu numai de presedintele Klaus Iohannis, ci si, sau in primul rand, de catre conclavul ocult la care a facut referire, in mod expres, deputatul Sebastian Ghita.

Concret, PSD si ALDE incearca din rasputeri sa evite nominalizarea lui Vasile Dincu, in timp ce adversarii acestei aliante incearca sa o promoveze. Vasile Dincu este, indiscutabil, unul dintre intelectualii de marca ai PSD, un veteran al acestui partid care, in ultimii ani, s-ar putea sa nu mai fie cu cotizatia la zi. Are o buna experienta in materie guvernamentala. Are relatii puternice la varful partidului si este prieten inclusiv cu Liviu Dragnea. Dar nu acestea sunt atuurile sale reale. Vasile Dincu a fost lasat, cu limba de moarte, ca un fel de succesor neoficial de catre George Maior, ex-directorul SRI, astazi aflat in cea mai inalta pozitie din diplomatia romaneasca, ambasador al Romaniei la Washington. Acelasi Vasile Dincu, doctor al Universitatii din Cluj - este proabil unul dintre putinele doctorate luate pe bune in ultimii ani - a primit una dintre cele mai inalte distinctii acordate de statul german. Fara egal, exceptandu-l pe un alt posesor al decoratiei, insusi presedintele Klaus Iohannis. De curand, a fost distins si cu titlul de "Omul anului" de catre Statele Unite ale Americii. Este vicepremier si veteran al intalnirilor de taina din cele trei sedii ale Serviciului Roman de Informatii, iar astazi, fara niciun fel de discutie, este singurul beneficiar real al eforturilor uriase, de natura oculta, pentru impunerea viitorului premier. In acest context, este exclus sa nu fi contat si faptul ca Vasile Dincu este rectorul Academiei de Informatii a SRI. Unul dintre principalele laboratoare scoala de unde sunt recrutati ofiteri acoperiti implantati in intreg sistemul executiv, legislativ si judecatoresc.

In aceste conditii, nu ne ramane decat sa conchidem ca intreg concertul cucuvelei ii este dedicat lui Vasile Dincu. Vom vedea cum raspund principalii actori politici.

Sorin Rosca Stanescu

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE