Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Cu cormoranii lui Daea nu e de glumă

Postat la: 28.01.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Comentatori în pană de subiecte pe care să le întoarcă pe toate fețele cu invitați competenți au prins un fir de care au tras cu forță: o afirmație făcută de ministrul Petre Daea la audierile de la Parlamentul European, referitoare la cormoranii care ar fi invadat piscinele din România!

Adevărată pleașcă, trebuie să recunoaștem. Mai ales că simpaticul ministru a lăsat-o mai moale în ultima vreme cu zicerile neaoșe și cu pildele mioritice, fiind copleșit de responsabilitățile problematicii complexe a unui domeniu complex, în plin efort de a-și fi confirmat potențialul. Numai că dacă privim chestiunea din perspectivă deontologică, „bomba" cormoranilor este o biată fumigenă. De fapt, citatul din opera verbală a ministrului Agriculturii a fost rupt brutal din context. Petre Daea, răspunzând întrebărilor europarlamentarilor a dorit să-i sensibilizeze într-o chestiune cu care nu e de glumit.

Activitatea piscicolă din toată Uniunea este serios afectată de o reglementare care acordă imunitate totală cormoranilor. Aceste simpatice păsări s-au înmulțit peste măsură la adăpostul legislației comunitare și fac prăpăd prin zonele în care pescarii rămân cu buza umflată după incursiunile acestora. Care, fiecare, consumă zilnic în jur de 17-18 kg de pește! Multe comunități pescărești au fost nevoite să își închidă porțile iar puietul are de suferit de pe urma acestor concurenți neloiali de care nimeni nu se poate atinge. Ceea ce a spus la Bruxelles ministrul Daea era că în multe zone cormoranii au început să invadeze până și piscinele, ceea ce reprezintă un semnal serios și un avertisment perfect justificat.

Octavian Andronic

 

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE