Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Cristoiu: Alina Gorghiu îl condamnă cu mînie de proletăriță pe Bogdan Olteanu, fostul ei amant și mentor!

Postat la: 01.08.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Ce scrie analistul Ion Critoiu despre scandalul referitor la viceguvernbatorul BNR, Bogdan Olteanu, dar si despre reactia ciudata a Alinei Gorghiu, coopresedinta PNL, in acest caz:

Politicienii sunt și ei oameni. Au fost oameni şi Cezar și Ecaterina a II-a, şi Napoleon, şi Stalin politicieni care au făcut Istoria Lumii. De ce n-ar fi oameni şi politicienii români, chiar dacă n-au făcut nici Istoria judeţului în care s-au născut, d-apoi Istoria lumii?! Din acest punct de vedere despre omul Alina Gorghiu se ştie - şi nu numai din tabloide, dar şi din presa quality, c-a avut o relaţie amoroasă cu Bogdan Olteanu.

O relaţie care, cum se întîmplă cînd el e însurat şi mai are şi copii, a făcut cu ochiul telenovelei de tip balcanic. Bogdan Olteanu i-a fost Alinei Gorghiu nu numai amant, dar şi mentor. Cariera politică a Alinei Gorghiu e urmarea unui bobîrnac dat de Bogdan Olteanu. Repet: Relaţia dintre cei doi a fost de notorietate. Așa se explică de ce, cînd Bogdan Olteanu a fost arestat în toiul nopţii, toată presa a ţinut să reamintească relaţia sa cu Alina Gorghiu.

A venit ştirea reţinerii lui Bogdan Olteanu. Cum era de aşteptat, Alinei Gorghiu i s-a cerut o reacţie. Nu în calitate de Cleopatra lui Bogdan Olteanu, ci în calitate de şefă a PNL, dat fiind că Bogdan Olteanu a fost unul dintre cei mai puternici lideri ai PNL, înainte ca acest partid să se pricopsească cu sifilisul PDL-ist. Ce face o persoană de bun simţ la o asemenea cerere? Repet, o persoană de bun simţ, care ştie că toată lumea ştie că Bogdan Olteanu i-a fost amant: Răspunde că, dată fiind relaţia sa publică cu Bogdan Olteanu, bunul simţ îi interzice să se pronunţe asupra Cazului Bogdan Olteanu.

Ce face Alina Gorghiu? Mai că nu-l redenunţă ea ca ins corupt în faţa opiniei publice. De ce a făcut asta? Alina Gorghiu e căsătorită. Reacţia sa faţă de Dosarul Bogdan Olteanu nu e însă cea a unei femei care nu vrea să aţîţe gelozia soţului. Nu e nici măcar reacţia unei Ticăloase care calcă pe cadavre pentru a parveni. Dacă refuza să răspundă, nimeni n-ar fi acuzat-o că s-a dat cu corupţii. Dimpotrivă, ar fi beneficiat de simpatia pe care o stîrneşte o persoană de bun simț, rămasă de bun simț și dacă ajunge Împărătița Universului. Alina Gorghiu a reacţionat astfel pentru că la atîta o duce capul.

Toate faptele și vorbele ei ţin de o prestaţie de şcolăriţă corectă, harnică, cuminte, care nu iese din vorba Doamnei Învăţătoare, chiar și cînd această vorbă e a unei neroade. Printre clişeele de comportament învăţate de ea pe de rost e şi cel că în România de azi un politician trebuie să condamne cu mînie proletară orice alt politician acuzat de DNA de corupţie. Chiar şi cînd acel cineva i-a fost amant, partener de firmă de avocatură, Pigmalyon, într-un cuvînt.

Luînd seama la reacţia-clişeu a Alinei Gorghiu vom înţelege de ce PNL a pierdut în chip catastrofal localele: Partidul e condus de Alina Gorghiu. O persoană altfel curățică, așa cum ar zice nemuritorul Caragiale, dar atît - o persoană. De la ea pînă la lideri politic autentic e distanța de la Klaus Iohannis la președinte de adevăratelea, și nu Rața mecanică, trasă de coadă să măcăne din cînd în cînd de Băieții deștepții din Sistem.

Ion Cristoiu

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE