Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Consiprația din sănătate

Postat la: 31.05.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Haosul din sistemul de sănătate naște controverse dintre cele mai aprige în ultima vreme, care ridică semne de întrebare cu nemiluita. Spre exemplu, cum se face că parlamentarii, demnitarii și magnații vremurilor pe care le trăim se operează numai în străinătate, cu toate că au încredere în halatele albe de la noi? Să le fie frică de spitale - și, în acest caz, să știe de vreme îndelungată cum e cu infecțiile -, dar să țină mizeria ascunsă sub preș? Dacă da, să vedem cui ar profita atare stare de fapt.

Cum mulți medici pleacă din țară, iar în ultimii ani unitățile spitalicești de la noi au tot fost dotate cu aparatură ultramodernă, rezultă că în sistem avem destui specialiști pricepuți care-și fac treaba, chiar și contra unor șpăgi grase. Și-atunci, de ce potentații de ieri și de azi preferă străinătatea? Probabil că știu ce se petrece în spitalele noastre și că pot contacta boli cu care nu s-au internat, riscându-și chiar viața. Iar dacă au știut, dar au preferat să tacă, punându-i în pericol pe pacienții care nu se pot trata dincolo de granițe, înseamnă că sunt cu toții complici în scandalul Colectiv și cel al dezinfectanților. Înseamnă că au atentat premeditat, împreună cu făptuitorii principali, la siguranța cetățenilor. Și la unison cu acei medici și asistente, care nu se poate să nu se fi întrebat, în atâta amar de ani, dacă dezinfectanții pe care-i folosesc sunt ori nu eficienți, de vreme ce infecțiile din spitalele românești se află la ele acasă.

Singura explicație față de-o asemenea nebunie ar fi că interesele materiale sunt atât de mari, iar implicațiile la vârf atât de înalte, încât omerta spitalicească funcționează mai ceva ca-n sânul mafiilor italiene. Nimeni nu vorbește, nimeni nu vede și n-aude ce se întâmplă în spitalele noastre, nici în țară, nici în străinătate. La fel de interesant este că străinii care au probleme medicale în România fug ca dracu' de tămâie de vreo internare la noi, de parcă și ei ar știi ceva, din țările de proveniență.

Și dacă tot vorbim despre străinătate, cum rămâne cu Organizația Mondială a Sănătății? Nici șmecherii care conduc acest organism, protejând pe față producția și vânzarea la prețurile excesive a medicamentelor, n-au știut nimic despre infecțiile intraspitalicești ori despre dezinfectanții măsluiți de la noi? Să fim serioși! Mai degrabă, cu totul alte interese i-au făcut și îi fac în continuare, și pe aceștia, să tacă. Că doar nu apără interesele românilor ori ale cetățenilor planetei, ci mai degrabă pe cele financiare ale finanțatorilor, care le asigură existența călduță și-un trai îmbelșugat. Iar cum România este considerată o țară din UE de mâna a doua, atâta pagubă. Spitalele românești sunt periculoase, adesea mai periculoase decât boala însăși? Foarte bine, românii să se trateze în Occident. Dezinfectanții nu sunt eficienți? Foarte bine, să se cumpere din Occident și toată lumea va fi mulțumită. Mai puțin noi, care poate că nu realizăm încă adevărata dimensiune a fenomenului.

În încheiere prezentăm și un exemplu strigător la cer. Marele producător multinațional de medicamente, Beaufour Ipsen Industrie, a realizat pentru medicii români care le promovau medicamentele, chiar un manual cu instrucțiuni referitoare la modul în care pacienții trebuie abordați și păcăliți, astfel încât să plătească cât mai mult pe produsele promovate. Dezvăluirea integrală a escrocheriei am făcut-o în cadrul unui serial din 2007, sub titlul „Mafia halatelor albe". Tot atunci am oferit serviciilor secrete și autorităților interesate dovezi irefutabile în susținerea afirmațiilor publicate în cotidianul ZIUA. Respectiv, un CD cu peste 60.000 de pagini de corespondență între medicii corupți din România și păpușarii acestora. Oare de ce, până la ora actuală, nimeni n-a vrut măcar să copieze acest suport magnetic?

P.S. DNA a început de ieri cercetarea a 77 de medici oncologi, pentru luare de mită, sub forma participării sponsorizate de un mare producător multinațional de medicamente, la al 3-lea Congres asiatic de cancer la sân, care s-a desfășurat în India, în martie 2012. În serialul „Mafia halatelor albe", publicat în urmă cu nouă ani, am dezvăluit numele a peste o sută de medici „sponsorizați" de Beaufour Ipsen, pentru a prescrie medicamentele cele mai scumpe ale companiei farmaceutice (chiar și copiilor), inclusiv cu sumele primite de fiecare medic, în perioada 2004 - 2005. Oare de ce, de-atunci și până azi, nu s-a întâmplat nimic?

Dan Coste

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE