Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Centura vecinilor

Postat la: 09.02.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

De ani de zile, cheltuim anual sute de milioane de euro pentru drumuri, dar tot nu avem autostrăzi şi drumuri rapide. În schimb, în topul miliardarilor României se regăsec o serie de constructori de drumuri. Toţi miniştri care s-au perindat prin fruntea Ministerului Transporturilor după 1990 au promis că vor face drumuri ca-n Occident, dar la noi încă se circulă uneori mai rău decât pe vremea lui Ceauşescu.

De vreo doi ani se tot bate monedă pe sticla televizorului despre un masterplan de transport care plimbă între Ministerul Transporturilor, Guvern şi Parlament. Întâlniri, discuţii, promisiuni şi nimic concret. Adică gargară politică pentru cei care se uită la televizor. Între timp, vecinii României au pus la calea o investiţie care va conduce la scoaterea ţării noastre de pe harta rutieră a Europei, fapt care ar trebui să le dea de gândit politicinilor de la noi. Chiar dacă uneori nu se înţeleg perfect, Ungaria, Serbia, Bulgaria, Ucraina şi Moldova reuşesc deseori să colaboreze pentru realizarea unor proiecte de mare anvergură, Ca atare, recent, în cadrul unei reuniuni la nivel înalt, guvernele celor cinci ţări vecine au hotărât să construiască o şosea de centură în jurul României, pentru că şoferii care tranzitează Europa să poată ocoli ţara noastră repede şi fără bătăi de cap. Adică au bătut palma pentru un proiect major de infrastructură care să ocolească țara noastră!

"Centura va funcţiona în regim de autostradă şi le va permite atât şoferilor de TIR, cât şi turiştilor să evite traversarea României, scurtându-le drumul cu câteva zile bune", a declarat ministrul bulgar al transporturilor, Vasil Kurov. În schimb, ministrul Transporturilor din Serbia- Bezdan Stidnicevic, a fost şi mai ferm decât omologul sau bulgar, declarând: "Cu toţii ştim ce bătaie de cap era să ajungi, de exemplu, de la Belgrad la Chişinău. Trebuia să treci prin două vămi româneşti, să stai în ambuteiaje, să-ţi distrugi maşina în tot felul de hârtoape, să înveţi româneşte ca să poţi să-i înjuri... Gata cu toate astea! O luăm pe centură."
Intre timp, până la definitivarea lucrărilor la şoseaua de centură, în apropierea vămilor deja au fost montate indicatoare rutiere cu "Atenţie, România", pentru ca şoferii să poată alege, în timp util, un traseu alternativ. Prin realizarea aceastei centuri de ocolire a țării noastre se face încă un pas important pentru izolarea României. Trist, dar adevărat!

Ion Teleanu

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE