Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Ce ascund negocierile pentru alcătuirea noului Guvern

Postat la: 24.01.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Cum a rămas cu goanga aia (de săptămâna trecută) agitată de toți propagandiștii PSD, că e imperativ necesar să se alcătuiască Guvernul grabnic, ca nu cumva să aruncăm România într-o "mare criză politică"?! Se pare că nu-i deloc așa, atât timp cât CEx-ul PSD de luni a decretat, prin vocea lui Liviu Dragnea, că "portretele" miniștrilor vor mai întârzia... până vineri.

În realitate, după ce s-au încredințat că președintele Klaus Iohannis le-a acceptat premierul, grupurile de influență din PSD s-au apucat să-și negocieze la sânge viitoarele portofolii și agenții guvernamentale. Așa cum am explicat în editorialul trecut, pentru a-și asigura un vot zdrobitor în favoarea demolării lui Mihai Tudose (aka Taz de la Brăila), Liviu Dragnea a fost nevoit să ofere mult, extrem de mult, liderilor din teritoriu. Acum, șeful PSD trebuie să "vireze" ce a promis, astfel explicându-se turneul președinților județeni în biroul său. Ceea ce - deosebit de important! - înseamnă că Dragnea este mai dependent ca niciodată de liderii din teritoriu.

Trenarea constituirii propriu-zise a unui nou Cabinet comportă și o altă explicație, dar social-democrații evită să vorbească despre asta. Mai exact, este vorba despre intenția modificării Codurilor penale prin OUG, dar și de desființarea infracțiunii de abuz în serviciu. Potrivit surselor mele, liderii PSD plănuiesc să introducă în programul de guvernare anumite deziderate controversate privitoare la Justiție, încercând astfel să "legitimeze" politic următoarele acțiuni.

P.S.: Spre deosebire de episodul OUG 13, de data aceasta nimeni nu va mai fi luat prin surprindere de viitoarea furtună! Ce-i drept, prea multe nu s-au schimbat în România, din ianuarie 2017 până în prezent. Trăim aceeași iarnă a vrajbei noastre!

Simona Man

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE