Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Ce are Deutsche Welle cu șefa DNA?

Postat la: 04.05.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Atacul Deutsche Welle împotriva doamnei Laura Codruța Kovesi este încărcat de semnificații. El poate fi chiar un semnal. Pentru că Deutsche Welle este o instituție guvernamentală. Finanțată de guvernul german. Politica Deutsche Welle nu are cum să fie ruptă de politica Berlinului. Mai ales atunci când tema este atât de importantă. Să nu mai vrea Germania continuarea luptei anticorupție în România? Sau există o altă explicație?

În Deutsche Welle, se spune că, în numele luptei împotriva corupției, DNA, sub conducerea Laurei Codruța Kovesi, se transformă într-un fel de stat în stat. Folosește tema combaterii corupției pentru a acumula mai multă putere. Și, în mod simptomatic, o parte din presă este din ce în ce mai timorată. Tot de către DNA. Nu îmi dau seama de ce Deutsche Welle s-a trezit atât de târziu. Fenomene că cele descrise în analiza prezentată opiniei publice zilele trecute sunt semnalate de mulți jurnaliști și oameni politici de la București de ani de zile.

În plus, decimând literalmente clasa politică și în special lovind în acei politicieni cu un grad ridicat de independență și dând de pământ cu tot ceea ce înseamnă capital autohton, DNA nu face altceva decât să îi ajute indirect pe cei interesați de subordonarea politică și economică a României. Iar Germania, în calitatea ei de hegemon al Europei, are, indiscutabil, interse multiple și uriașe la gurile Dunării, pe care și le poate împlini mai ușor în condițiile vulnerabilizării României. De ce procedează astfel Deutsche Welle, o voce media finanțată de guvernul german?

Nu cred că lansez un scenariu prea fantezist formulând ideea că există o ipoteză care ne permite să oferim un răspuns corect, de natură să explice că ceea ce pare incoerent este, de fapt, coerent. Așa stau lucrurile, cum am spus, cu interesele Germaniei. Și ca dovadă, cele mai mari investiții în România sunt germane. Numai că lucrurile au o tendință de schimbare. În sensul că a început să se miște capitalul american. Parteneriatul politic și militar consolidat dintre Statele Unite și România se poate transforma, în curând, într-un parteneriat economic. Va fi momentul în care, pe terenul defrișat de către DNA, vor putea defila nu corporațiile germane, cum se întâmplă în prezent, ci corporațiile americane. Ori asta nu este pe placul Germaniei.

Laura Codruța Kovesi a beneficiat de un suport pe multiple planuri din partea Statelor Unite, nucleul dur al Uniunii Europene, inclusiv Germania, mergând, până de curând, în materie de susținere a luptei anticorupție, în siajul Washingtonului. Schimbările geopolitice, alegerea lui Donald Trump, noua politică promovată de acesta, atitudinea dură a Washingtonului în raport cu Germania ca hegemon, în general, și cu Angela Merkel în postura ei de cancelar, în special, creează, inevitabil, o rivalitate între locomotiva lumii și locomotiva Europei, care se transferă și în ceea ce privește percepția DNA. Dacă Laura Codruța Kovesi lucrează cumva, în ascuns, pentru americani, e clar că ea nu lucrează simultan și pentru Germania. Dimpotrivă.

În această cheie am citit eu analiza Deutsche Welle. Evident, cele mai multe observații Deutsche Welle pot fi împărtășite de orice român cu capul pe umeri. Senzațional este însă motivul pentru care ele au fost lansate pe piață. Și dacă nu greșesc, atunci putem ghici și ce se va întâmpla în viitor. În viitor, din direcția Germaniei mai întâi și apoi a Uniunii Europene, vor veni și alte lovituri împotriva Laurei Codruța Kovesi. Cu atât mai mult cu cât un motiv suplimentar este că, numai prin detronarea zeiței, Germania își va putea instala omul ei, așa cum dorește, la conducerea noii procuraturi europene. Și sub nicio formă respectiva persoană nu trebui să fie, în viziunea Berlinului, un om al Washingtonului.

Sorin Rosca Stanescu

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE