Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Ce-am avut și ce-am pierdut

Postat la: 28.06.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Tot aud că meciurile Turneului Final din Rusia n-ar fi cine știe ce, că una, că alta deși, după părerea mea, multe partide intră direct în istorie! Cum a fost, bunăoară, lecția de fotbal pe care Croația uluitorului Luca Modric a servit-o Argentinei lui Messi, cu un 3-0 care-i umileşte de-a dreptul pe urmașii lui Maradona.

Dar super-meciul Suedia-Germania nu v-a copleșit? Cu nedreapta înfrângere a suedezilor, care au condus cu 1-0, pentru a izbucni în lacrimi în minutul... 95, când Mannschaft-ul rămas în 10 oameni din minutul 82 (prin eliminarea neamțului Boateng) a înscris pentru 2-1 prin Toni Kroos! Dar ce gol, ce eurogol, un veritabil golazzo, cu care Kroos chiar ajunge în manual, direct lângă vinclul lui Ronaldo, de la 3-3 -ul cu Spania! Observați, aşadar, că, înaintea sferturilor de finală, Germania tremură, ca și Argentina, cum n-aș zice că se simte prea bine nici Brazilia lui Neymar. După remiza cu Elveția, Seleção s-a chinuit de-a binelea și cu Costa Rica, câștigând abia în prelungiri. Nici celebrul Jose Murinho nu mai reușește să vadă ce urmează: a pronosticat o confruntare Anglia - Polonia în optimile de finală, pentru a constata ulterior că Lewandowski și ai săi își fac bagajele, după bătuta cu 3-0 pe care le-au tras-o columbienii. Și, pentru că tot veni vorba despre Polonia - câștigătoarea grupei preliminare din care nu s-a calificat naționala României - cine credeți că scoate capul acum? Răzvan Burleanu însuși, tupeistul suprem, care declară superior, ca un mare specialist ce continuă să se creadă: "Cu siguranță, echipa națională a României ar fi avut loc la Cupa Mondială. Dacă ar fi fost acolo, România ar fi avut șanse foarte mari să iasă din faza grupelor. Cel puțin cum arată azi competiția. Este o realitate faptul că nivelul Cupei Mondiale nu este foarte înalt...!"

Gura păcătosului adevăr grăiește și puteți conchide ce-am avut și ce-am pierdut. Ce omite Burleanu e că el însuși a fost contractantul lui moș Daum şi, în plus, Polonia, care ne-a făcut harcea-parcea în preliminarii, e deja în drum spre casă, din chiar grupa cu pricina. E limpede că șeful FRF bate din nou câmpii, dar de data asta are scuza...dosarului de la DNA, în care este cercetat pentru mai multe fapte comise în intervalul 2014-2018!

Revenind la meciurile din Rusia, aș nota și că David Beckham, fostul căpitan al naționalei Angliei, ar paria pe victoria țării sale într-o finală cu Argentina, deși recunoaște că selecționerul Gareth Southgate a optat pentru o echipă foarte tânără și lipsită de experiență. Sigur, căpitanul celor "Three Lions" din 2006 acceptă că ar pune acest rămăşag doar din ...patriotism. De altfel, nici Argentina nu prea are cum să ajungă în marea finală, dar nu din cauză că Messi n-ar fi în vârf de formă, ci pentru că este deja acuzat că urmărește destituirea selecționerului Jorge Sampaoli. După ce a devorat alți șapte antrenori ai naționalei, în care el dictează numele jucătorilor selecționați - după cum îl acuză fostul internațional argentinian Ricardo Lombardi. Acesta adaugă:"La ce față avea Messi la imn, eram deja conduși cu 5-0. Niciodată nu l-am văzut pe Messi mai slab decât contra Croației. Nici nu s-a mișcat, n-a jucat. Dacă nu era pe teren, ar fi fost același lucru. A jucat prost intenționat, ca să scape de Sampaoli și să-l aducă pe Burruchaga!

În ce mă priveşte, rămân fanul lui Ronaldo și al echipei Portugaliei,chiar și acum, după incredibila sa ratare a penalty-ului din partida de luni seară, cu Iranul! Mă gândesc că ar fi putut exista și o explicație (dincolo de satisfacția pe care i-a oferit-o lui...Messi!), de vreme ce pe CR7 îl aştepta confruntarea cu...fostul său antrenor de la Benfica Lisabona, Carlos Queiroz! I-a fost mentor, apoi chiar prieten și din nou antrenor, la Manchester United, după care s-au certat, pentru a ajunge acum în tabere opuse. Ronaldo n-a fost el, luni seară, și nu numai la momentul penalty-ului, ci de-a lungul întregului meci, încheiat cu o remiză, după ce iranienii au fructificat un penalty! Așa a ajuns Portugalia pe locul doi în grupă, urmând să joace în optimi cu super-echipa Uruguayului, în timp ce Spania (cu remiza chinuită, 2-2!, din jocul cu Marocul) va întâlni Rusia. Necăjit pentru neșansa portughezilor, cu care țin în continuare, merg tot pe mâna lui Ronaldo sau, mai exact, pe piciorul lui de aur!

La ora la care aștern aceste rânduri, echipele deja calificate erau, deci, Spania, Portualia, Franța, Croația, Uruguay, Anglia, Belgia și, evident, Rusia! Care se dovedește o organizatoare excepțională. Deși fast-food-ul Burger King local a fost închis, după oferta uluitoare și controversată de a da burgeri gratuiți pe viață și un premiu de 3 milioane de ruble fiecărei rusoaice care ar rămâne însărcinată cu un jucător străin prezent la Cupa Mondială, "pentru a promova noi generații de succes în fotbalul rusesc!"

Horia Alexandrescu
(preluat din Romania literară)

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE