Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Care sunt locurile unde accesul femeilor este interzis

Postat la: 01.09.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

La ora actuală mai există încă destinaţii pe mapamond interzise femeilor din motive de natură religioasă sau care ţin de tradiţiile locale. Sunt cinci locuri în lume, dintre care unul în România, unde femeile nu au avut şi nu vor avea niciodată acces.

Singurul lăcaș din ţară noastră unde accesul femeilor este interzis este Mănăstirea de la Frăsinei aflată în comuna Muereasca din judeţul Vâlcea. Acest lăcaş de cult este destinat exclusiv călugărilor şi credincioşilor veniţi să se reculeagă, iar rânduiala a fost lăsată de Sfântul Ierarh Calinic, care, vizitând mănăstirea în secolul al XIX-lea, a decis ca aici să nu se mănânce niciodată carne şi ca înăuntrul ei să nu calce vreodată picior de femeie.

O alta destinaţie din Europa unde accesul femeilor este interzis este Muntele Athos din Grecia. Cunoscut printre credincioşi şi ca "Muntele Sfânt", acest teritoriu cuprinde o parte dintr-o peninsula a Macedoniei şi din regiunea muntoasă a Greciei. Ţinutul are autonomie, iar aici nu intră decât bărbaţii care au un permis special, deoarece locul este destinat călugărilor ortodocşi. Este unul dintre locurile în care inegalitatea de sexe se aplică în detrimentul femeilor.

Un alt loc interzis femeilor este Muntele Omine din Japonia. Deşi în anul 2004 a fost inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO, Muntele Omine rămâne, în continuare, una dintre destinaţiile turistice interzise femeilor. De mai bine de 1.300 de ani, doar bărbaţii au escaladat stâncile care duc la templul budist aflat pe vârful muntelui. Acest lucru se întâmplă deoarece se consideră că femeile ar putea distrage atenţia pelerinilor care vin să se reculeagă şi să stea departe de orice tentaţie lumească.

Dacă eşti femeie şi vrei să intri în Arabia Saudită de una singură, ar fi cazul să ştii că este mai uşor să ajungi pe Lună, decât în această ţară. Turistele neînsoţite nu au voie să între în Arabia Saudită. Singura modalitate prin care femeile străine pot intra în această ţară este ca ele să fie însoţite de o rudă de sex masculin. În Arabia Saudită, femeile au nevoie de permisiunea bărbaţilor pentru aproape orice.

O altă destinaţie interzisă femeilor este moscheea Haji Ali Dargah Shrine, din Mumbai, India. Deşi este vizitată zilnic de un număr de turişti ce poate ajunge până la 20.000 de persoane, la moscheea Haji Ali Dargah Shrine se interzice accesul femeilor în zona mormintelor sfinte de aici.

Ion Teleanu

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE