Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Care este adevărata problemă a relaţiei cu Bruxelles

Postat la: 12.10.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Scandalul privind cercetarea de către DNA a celor două ministre Sevil Shhaideh şi Rovana Plumb şi totodată posibila demitere a celor două din Guvern l-a determinat pe premierul Mihai Tudose să facă o declaraţie surprinzătoare.

„Nu pot să nu fiu alături de colegii mei din Guvern, care sunt astăzi într-un anumit stres pe această problemă. Cea mai mare problemă care o avem acum este că actul de guvernare să se desfăşoare normal, să ducem programul de guvernare până la capăt, iar un element important este atragerea de fonduri europene. Percepţia este una iar realitatea este alta. Dar avem şi percepţia la Bruxelles, acolo percepţia este cu totul alta decât cea de aici.

Dat fiind faptul că cele două colege sunt exact pe relaţie cu Bruxelles, de aici apare problema" a declarat Mihai Tudose. Premierul ori nu ştie care este situaţia reală de acum a relaţiei României cu Bruxelles, ori a ştie, şi a vrut, mai voalat, să tragă doar un semnal de alarmă pentru Dragnea şi acoliţi săi să facă un pas înapoi, adică să le schimbe pe cele două doamne. Realitatea relaţiei României cu Bruxelles este acum cu totul alta. Practic este blocată din cauza cercetării celor două ministrese de către DNA, fapt pentru care nimeni nu mai vrea să discute despre alocarea de fonduri europene pentru România. Însă, marea bătălie pe care România riscă să o piardă acum la Bruxelles din cauza acestui scandal este cu totul alta. La ora actuală, se discută şi se negociază cu Uniunea Europeană criteriile dar şi sumele pe care România ar urma să le primească pentru sesiunea 2020-2027.

Unul dintre principalele criterii pentru stabilirea fondurilor ce vor fi alocate României în perioada 2020-2027se referă la succesul în atragerea de fonduri europene de către ţara noastră în sesiune 2014-2020. Cum stăm la acest capitol şi care sunt estimările până în 2020? Nu prea se ştie. Dar ne vom da seama destul de repede pentru că deja a trecut jumătate din această perioadă. Ori, din partea României ar trebui să discute şi să negocieze problema fondurilor europene, atât din actuala sesiune de finanţare, dar mai ales pentru 2020-2027, tocmai Rovana Plumb şi Sevil Shhaideh, dar oficialii europeni refuză să discute cu cele două doamne ca urmare a suspiciunilor de corupţie care planează asupra lor.

E întâmplător sau nu, că acestea sunt cercetate de DNA tocmai când se discută bugetul pentru 2020-2027? Rămâne de văzut! Însă, un lucru e cert: România are numai de pierdut, atât în relaţia cu Bruxelles, cât şi ca ţară, din cauza circului politic declanşat şi întreţinut de Dragnea şi camarila sa care n-a înţeles că România nu e Teleormanul.

Ion Teleanu

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE