Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Capra cu trei iezi

Postat la: 28.04.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

După weekend-ul trecut, atât de generos în oferte sportive, nici nu știu cu care e mai bine să încep. Optez pentru tenisul de la Constanța, unde Simona Halep i-a servit o revanșă fără concesii fandositei Johanna Konta. Tot circul britanicei, din ziua precedentă, ținea, după umila mea părere, de șiretlicul jalnic cu care englezoaicele veniseră chitite la București.

Când știi că federația internațională a delegat ca supervizor la acest meci de FedCup o arbitră din... Marea Britanie (!?!), iar ca arbitru principal un tip controversat, nu trebuie decât să-ți joci farsa cât mai bine. Ceea ce a făcut circăreasa Konta, când, chipurile ofensată de cineva din tribună - taman când Sorana Cârstea o încălecase de-a binelea - a dat drumul la lacrimi și a ieșit de pe teren. Potrivit tuturor regulamentelor din lume, inclusiv sau mai ales al ITF, ai părăsit terenul - ai pierdut meciul! Numai pentru elvețianul A.Egli regula asta nu mai era valabilă, ba achiar - cu acoperirea britanicei Victoria Clutterbuck, marea supervizoare - individul a decis...scoaterea din arenă a lui Ilie Năstase, căpitanul nejucător al echipei României!!! Eu m-am cam săturat de vocile unor moraliști autohtoni, care s-au grăbit să-l taxeze pe Năstase pentru firea lui sanguină și pentru șarjele tradiționale, în loc să evalueze cinstit și corect cele petrecute în arenă. Protestele lui vehemente în fața arbitrilor au fost, de astă dată, perfect justificate. De altfel, superioritatea echipei României a și fost demonstrată din nou, cu brio, de fetele noastre, în arenă, fără ca șireticul Konta să mai fi...contat. End of the part one!

În Europenele de gimnastică de la Cluj - găzduite în condiții excepționale- e frumos că ne putem mândri acum cu cele patru medalii cucerite de ai noștri. Cum e onorant, desigur, că Drăgulescu și Ponor au făcut să ni se intoneze Imnul, dar parcă ar fi fost ceva mai bine ca asta să se fi întâmplat vara trecută, la Olimpiada de la Rio, iar acum să fi urcat pe podiumul de premiere nu veteranii, ci generațiile următoare. Nu sunt nici pe departe fanul noii campioane absolute a Europei, Elissa Downie - o altă englezoaică, pe care, iată, românii au aplaudat-o generoși, la scenă deschisă. Rămân însă adeptul liniei clasice a gimnasticii feminine, fără forme opulente, rubensiene, și, în special, al componentei sale artistice, mai ales că, între timp, ceea ce se numea inițial gimnastică sportivă este denumită astăzi chiar artistică. În consecință, nu renunț la modelul Nadia Comăneci, adevăratul ideal al gimnasticii, care nu va putea fi comparat niciodată cu Elissa Downie și, cu atât mai puțin, cu...Marian Drăgulescu, cum s-au repezit să proclame niște gugumani, care au amestecat merele cu perele. Să nu mai facem asemenea confuzii imbecile și să așteptăm un singur lucru - revenirea grabnică la cârma lotului naţional a lui Octavian Bellu.

Și-acum, să facem recapitularea meciurilor din play-off, între care s-a plasat regalul Real - Barcelona, parcă anume pentru a ne putea explica și noi de ce ne înnebunește fotbalul. Deși e vai de capul nostru! Astra a luat-o din nou pe coajă chiar acasă, de la insolvenții clujeni (0-1), în timp ce dinamoviștii au remizat cu craiovenii, după ce au fost conduși cu 1-0, au condus cu 2-1, fiind egalați în ultimul minut la 2-2! Cosmin Contra și-a ieșit din minți, de-a dreptul, reproșând public oltenilor: "Cu Steaua stați capră, cu noi vă dați viața!" Și, după ce numita Steaua (FCSB) a remizat în derby-ul de luni cu Viitorul (1-1), ratând ocazii uriașe cât pentru două meciuri, intrăm de-a binelea în..."Capra cu trei iezi". Nu știu dacă pe vremea lui Creangă se puteau anticipa asemenea bătălii, dar nu încape îndoială că, la ora asta, lupta crâncenă pentru titlul național se dă exact între cei trei "iezi" - FCSB, Viitorul și Dinamo - , în care iedul cel mai mic s-a salvat luni, încurcând din nou toate socotelile și având șanse să stea chiar în capul mesei festive. La care m-aș bucura să fie invitat și lupul Burleanu, care clocește noi măsuri de jecmănire a fotbalului românesc!

Horia Alexandrescu
Text preluat din România literară

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE