Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Capcana lui Iohannis şi bombele lui Tudose vor determina eliminarea lui Dragnea?

Postat la: 18.10.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Şedinţa CEx a PSD de la finalul săptămânii trecute („Nucleara" - aşa a fost supranumită de diverşi grei ai formaţiunii) a bătut în cuie declinul lui Liviu Dragnea. Din secunda în care năbădăiosul Mihai Tudose (un soi de Taz al politicii mioritice - dar din Brăila, nu din Tasmania!) a reuşit să se descotorosească de Sevil Shhaideh (pe motiv de DNA), viitorul lui Dragnea la butoanele PSD a devenit mai incert ca niciodată. Iată de ce. 

În primul rând, este pentru prima oară (după convulsiile iscate de Zgonea, Ponta şi Grindeanu) când Liviu Dragnea înregistrează o înfrângere netă (şi incredibil de usturătoare) pe line de partid. Teleormăneanul nu numai că a devenit insignifiant pe plan guvernamental (şi la cheremul unr baroni executivi care visează să devină viitori Dragnea), dar a pierdut şi „sânge" în plenul partidului, fiind nevoit să-i facă pe plac lui Tudose în detrimentul intereselor sale şi ale propriilor oameni de casă.


În al doilea rând, pierderea pârghiilor guvernamentale este urmată, ireversibil, de şubrezirea considerabilă a poziţiei de şef incontestabil al PSD. Numeroasele şi gravele erori politice comise de-a lungul ultimelor zece luni (începând cu monstruosul scandal stârnit de Ordonanţa 13) şi-au pus pecetea, iremediabil, asupra lui Dragnea. De asemenea, în lipsa lui Shhaideh, şeful PSD nu mai poate „garanta" fonduri pentru anumite organizaţii - o ştim cu toţii, în PSD „fidelitatea" costă mai mult decât în oricare alt partid mioritic, iar trădarea e limba pe care pier toţi liderii grupării.


În al treilea rând, soarta lui Dragnea este ombilical legată de modul în care coaliţia de guvernământ PSD-ALDE va reuşi să impună mult trâmbiţata „reformă" a Justiţiei, operaţiune pe care Mihai Tudose refuză cu încăpăţânare să şi-o asume din postură de premier - ceea ce (să nu ne ascundem după deget!) reprezintă adevăratul măr al discordiei din PSD. Să nu uităm că Dragnea & Co nu au reuşit să impună dezideratele vizate de controversata OUG 13 într-un moment fastuos pentru PSD (formaţiunea abia câştigase zdrobitor parlamentarele, iar programul de guvernare, ulterior kimirsenizat cu nemiluita, curgea „ca uns" la nivel discursiv), ceea ce înseamnă că va fi cu mult mai greu (dacă nu de-a dreptul imposibil) să o reuşească acum, după ce au reuşit să-şi pună în cap sute de mii de protestatari, ambasade şi cancelarii din întreaga lume civilizată. Altminteri, Dragnea şi Tăriceanu vor fi ajunşi de dosare.


Deosebit de interesant gestul preşedintelui Klaus Iohannis de a semna, fără nici cea mai mică obiecţie, decretele de investirea ale noilor miniştrii PSD (Paul Stănescu, Felix Stroe şi Marius Nica). Oare, peste o lună-două, urmează un dosar pe numele baronului Stănescu? Presa centrală aşa speculează... Dacă lucrurile vor sta într-adevăr astfel, PSD nu va conteni să-şi sape groapa de unul singur. Oare cine va stinge lumina?


P.S. Rămâneţi cu ochii pe Palatul Victoria fiindcă riscaţi să pierdeţi cele mai surprinzătoare incidente. Vă avertizez că personajul care ne este prim-ministru (mulţumită partidului celor trei trandafiri) posedă o inepuizabilă provizie de bombe, bombiţe şi petarde, pe care nu va pregeta să i le arunce în cap lui Liviu Dragnea, cu proxima ocazie! După ieşirile de săptămâna trecută, Taz de România abia s-a obişnuit cu gustul prafului de puşcă.

Simona Man

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE