Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Calul troian

Postat la: 08.03.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Bătăliile care se dau în lumea fotbalului românesc din aceste zile îmi sugerează spectacolul unor coride spaniole, unele care se consumă, simultan, în două arene, deși în materie de fotbal suntem la ani lumină de cel iberic. Prima dintre coride este cea a play-off-ului, al cărui debut a fost amânat cu o săptămână, în mod salutar, din cauza zăpezii, gerului și noroaielor în care ar fi trebuit să înoate primele noastre șase echipe.

Degeaba a protestat Dan Petrescu - pe care îl pot înțelege, după ce Gigi Becali l-a poreclit ..."Dan Penalty" - căci terenurile înghețate și/sau desfundate n-ar fi fost bune decât, eventual, pentru noi accidentări și pentru dizgrațioase băi de nămol în care să se bălăcească jucătorii. Iată însă că vremea s-a ameliorat, iar de săptămâna asta putem asista la primele meciuri din play-off, duminică fiind programat chiar un veritabil derby, cel dintre Steaua și Viitorul. Lupta pentru titlu se va da totuși, după părerea mea, între CFR-ul lui Dan și FCSB-ul lui Dică, cluburi care dispun de cele mai puternice loturi din actualul campionat. Sigur, mai sunt acolo și craiovenii lui Băluță, care stau la pândă, iar puștii lui Hagi nu sunt nici ei de ignorat. Poftiți, așadar, în tribune, pentru ceea ce este de așteptat să fie partea spectaculoasă a campionatului!

În cealaltă arenă are loc corida pentru șefia FRF, în care taurul federal e luat cu asalt de matadorii Ionuț Lupescu și Marcel Pușcaș. Observați deci că toreadorii nu trebuie să lupte doar contra faimosului fazan Răzvan Burleanu, ci împotriva tuturor oportuniștilor, păcălicilor și păcăliților atrași contra-cost în citadela federală de stupidul instinct de conservare al cocoțatului din turnul de control. O luptă inegală, așadar? Probabil, dar, în orice caz, una profund nedreaptă! E complet anormal ca pentru conducerea fotbalului nostru să se bată un parașutat în această lume, secundat de alți doi veniți de nicăieri, toți trei fiind opuși unor vechi și respectați oameni ai soccerului românesc. Problema lui Burleanu e însă că în spatele celor doi contracandidați ai săi s-au adunat majoritatea gloriilor fotbalului, după cum s-a putut vedea la lansarea candidaturii lui Ionuț Lupescu, de lunea trecută. I-am revăzut acolo pe Gică Hagi, Gheorghe Popescu, Dan Petrescu, Cristian Chivu, Florin Răducioiu,Victor Pițurcă, Florin Prunea, Ștefan Iovan și Ion Andone, am notat și mesajul de susținere al lui Mircea Lucescu și chiar urările de succes transmise video de...Sir Alex Ferguson!

Absolut impresionant, dar cum Burleanu ține morțiș să-și reconfirme prostul renume de pușlama obraznică, ce credeți că a declarat? Că toate aceste stele ale fotbalului românesc, pe spinarea și pe carierele cărora stă și el de patru ani, ca un belfer, ar fi lipsite de contracte, aflându-se în căutarea unor... locuri de muncă! Dar, guraliv ca o coțofană și luându-l gura pe dinainte, ca de obicei, Burleanu s-a grăbit să se mândrească, în revanșă, tocmai cu cei pe care i-a adunat recent în jurul său, în vederea scrutinului din aprilie, după cum v-am pus în gardă încă de atunci! Ce nu pricepe caraghiosul este că Ionuț Lupescu, Marcel Pușcaș și toate numele mari care le sunt alături vor asalta împreună citadela FRF ca un veritabil cal troian, căruia i se vor alătura și veritabilii oameni de fotbal. Inclusiv cei care vor înțelege și vor sancționa prin vot mârșăvia prin care Burleanu și locotenenții săi au încercat să înlăture, încă de anul trecut, pericolul oricărui posibil concurent.

Umblând la statut, ei stabiliseră că „Un candidat poate participa la alegeri doar dacă a îndeplinit un rol activ în cadrul fotbalului pentru cel puțin 2 ani în ultimii 5...!" Au împins această prevedere la MTS, care a respins-o, şi atunci au reclamat lucrurile în instanță, care tocmai a...admis-o. Prin urmare, Ionuț Lupescu, revenit de la UEFA, fie n-ar mai avea voie să candideze, fie ar fi invalidat, dacă ar câștiga bătălia. Ei bine, nu va fi așa, pentru că, după cum explică juriștii, Kaiserul poate participa la competiție și poate să și învingă. Cu condiția "să nu se amestece din nou Vasile Dâncu", ca să-l citez întocmai pe Mitică Dragomir. Cât despre Burleanu - care s-a lăudat că va dărui asociațiilor votante nu mai puțin de 300 de porți de fotbal (pe banii federației, desigur), sperând că-și va face astfel și o poartă-n casă - a anunțat că, dacă va fi învins, va activa în viitor ca...manager la un club. Probabil unul de table!

Horia Alexandrescu
(text preluat din Romania literara)

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE