Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












C-așa e-n tenis?!

Postat la: 21.03.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Mă refer la alegerile de la FRF, dar, mai întâi, dacă tot a venit vorba de tenis, nu pot să trec peste ultima umilință trăită de Simona Halep, în semifinalele de la Indian Wells. Eu, mă știți, sunt fan Simona până-n pânzele albe sau, mai corect, până la momentele în care calcă în străchini, cum s-a întâmplat și acum.

Cinstit vorbind, îmi anunțasem vreo doi amici că n-are nicio șansă în fața gheișei de culoare Naomi Osaka, nipona din Hawaii, care le măcelărise la rând pe Șarapova, Radwanska și Pliskova (plus Vickery și Sakkari), cedând un singur set în toate cele cinci partide. Asta în vreme ce Simona noastră se chinuise efectiv cu Caroline Dolehide (locul 165 mondial !) și apoi cu Petra Martici, declarând că nici nu știe cum a câștigat acest din urmă meci. Un comentator afirmase că Halep acuză o întindere...psihică, după debutul spectaculos de la începutul anului, dar explicația, cinstită, a dat-o chiar ea: pur și simplu, a fost nepregătită pentru acest turneu, încheiat cu 3-6, 0-6 în semifinala cu Osaka.

Frumos că a recunoscut, dar, tocmai de aceea, trebuie să-i reproșăm atitudinea sfidătoare avută (din nou) față de Darren Cahill, cel care o poate salva de multe ori, dar nu are cum să și joace în locul ei! Oricum, la cei aproape 400.000 de dolari încasați la Indian Wells, Simona a înțeles că trebuie să dreagă busuiocul, invitându-și antrenorul și restul echipei la un steakhouse din Las Vegas. Și urmează Mastersul de la Miami, sper că fără altă întindere psihică...

Și-acum, să ne întoarcem la fotbalul nostru cel de toate zilele, punctând remiza din play-off dintre CFR și FCSB, cu un 1-1 influențat clar de arbitrul Hațegan (prin penalty-ul dăruit clujenilor), care lasă deschisă bătălia pentru titlu. Să mai notăm și că naționala se reunește pentru meciurile amicale cu Israel (sâmbătă, în deplasare) și Suedia (marți, la Craiova), oprindu-ne acum la apropiatele alegeri de la FRF. Care au degenerat deja într-un scandal cu iz penal, iscat firește de perdantul virtual Răzvan Burleanu.

Dovedit inapt pentru conducerea fotbalului românesc - lipsit fiind chiar și de înzestrări ereditare, ca fiu al unui fost jucător băcăuan - actualul șef al federației a declanșat mașinăria perfidă grație căreia a scăpat acum patru ani de potențialul său învingător, care era Gică Popescu. Pe scurt, Burleanu a lansat pe blogul personal o serie de acuzații la adresa lui Ionuț Lupescu (via președinția lui Mircea Sandu), urmate prompt de o descindere a...DNA la sediul federației, de unde au fost ridicate hârtiile indicate de blogger și "descoperite" de el taman acum.

Sigur că totul e cusut cu ață albă, demersul autorităților nefăcând altceva decât să alimenteze zvonul care circula de multă vreme, că Burleanu ar fi fost împins din spate de servicii și din zona politică. Zvon căruia i s-au adăugat și dezvăluirile făcute de Evenimentul zilei, potrivit cărora soarta alegerilor de la FRF din 2014 a fost discutată (sau ...tranșată?) în biroul fostului director al SRI, cu circa două săptămâni înaintea scrutinului. Or, atunci erau luați în calcul drept posibili viitori șefi ai Federaţiei doar... Burleanu și Chivorchian, deși Gică Popescu se afla, firesc, în pole-position, urmând să fie condamnat abia peste două săptămâni! Cam ciudat, nu-i așa?, drept care devine și mai stranie intervenția de acum a DNA, preambul pentru un posibil dosar "in rem" deschis fostei conduceri a FRF, din care făcea parte și Ionuț Lupescu.

Sper însă ca realitatea să dezmintă zvonurile și coincidențele, pentru că refuz să cred că am putea retrăi situaţia de acum 4 ani. Asistăm deja la lașități jenante și la jocuri de culise, care pe de o parte trădează lipsa argumentelor pentru o dispută civilizată pe teme fotbalistice, iar pe de alta confirmă semnalele de alarmă trase deunăzi de Mitică Dragomir. N-aş vrea totuşi să constat că politicul, serviciile secrete și justiția se amestecă și în jocul electoral al FRF, într-un moment în care toate trei traversează cel mai mare scandal al democrației noastre post-decembriste. Dar n-ar fi deloc exclus ca, din bătălia care să dă între Burleanu și Lupescu, câștigător să iasă Marcel Pușcaș. De ce? Simplu: c-așa e-n tenis!

Horia Alexandrescu
(preluat din Romania literara)

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE