Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Bubele din capul lui Burleanu

Postat la: 05.04.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Play-off-ul curge ca vai de lume, iar când fac afirmația asta nu mă refer numai la derby-ul alb dintre Craiova și CFR Cluj, ci mai ales la meciul de duminică, în care Steaua lui Dică s-a scremut de-a dreptul pentru a trece la limită de ieșenii lui Stoican.

Și cum să nu-l înțelegi pe Gigi Becali, care se declară amărât și gata să abandoneze fotbalul (ei, aș!), din moment ce băieții în care a băgat milioane de euro reușesc să înscrie golul victoriei (după ce Cristea și ai săi rămăseseră în zece oameni) doar grație geniului lui Budescu?! Așa au revenit steliștii în poziția de lideri, iar norocul lor e că nici clujenii lui Dan Petrescu nu s-au dovedit mai breji în Bănie, ceea ce anunță pentru luni, la derby-ul FCSB - CFR Cluj, nu cine știe ce partidă cu valențe fotbalistice, ci doar o încleştare de uzură între principalele aspirante la câștigarea campionatului. Oricum, duminică seara am plecat de la Arena Națională zgribulit și cu un gust amar, după prestația steliștilor...

Am pășit însă în luna alegerilor de la FRF, până la care au mai rămas doar două săptămâni. Lucrurile se precipită în mod previzibil, dar esența dezvăluirilor care au început să curgă la intrarea în această ultimă linie dreaptă este că, vorba lui Porumboiu, ies la lumină, în cascadă, bubele din capul lui Răzvan Burleanu. Pentru eșecul federal al Centrelor de excelență l-a făcut răspunzător, pe bună dreptate, chiar Cristi Chivu, cel care i s-a alăturat oficial lui Ionuț Lupescu, ca și Gică Popescu, Hagi, Răducioiu, Andone, Marica, Pițurcă și Anghel Iordănescu, ca să enumăr doar câteva din numele grele care-l susțin pe contracandidatul actualului staroste FRF. Și mai dură la adresa şefului federației a fost ieșirea la rampă de săptămâna trecută a outsiderului Marcel Pușcaș. Acesta a declarat la Telekom Sport că atât el, cât și alți...50 - 60 de angajați ai FRF au activat în mandatul lui Burleanu cu contracte de muncă pe o perioadă nedeterminată, fără să aibă și obligatoria fișă a postului, ceea ce este o încălcare a legislației muncii! Iar Pușcaș susține că, deși a reclamat în repetate rânduri ilegalitatea respectivă, situația a rămas neschimbată.

Un alt scandal proaspăt ieșit la rampă privește situația arbitrilor și arbitrajelor de sub bagheta grecului Kyros Vassaras, plătit regește, dar fără vreun câștig pe măsură al fotbalului românesc. Dimpotrivă chiar, calitatea arbitrajelor a fost denunțată non-stop, cum am scris și eu, de multe ori, în acest colț de pagină. Dincolo de toate însă, se constată acum că, în cei patru ani în care a condus Colegiul Central al Arbitrilor, Vassaras a promovat un singur nou cavaler al fluierului, în vreme ce în mandatul lui Mircea Sandu fuseseră promovați...21 de noi arbitri!

Altă bombă cu explozie întârziată, care zguduie FRF, privește Comisia de recurs a federației, condusă de un fost coleg al lui Burleanu, din vremea când era consilier la... Cotroceni. Lui Claudiu Dinu - adus în 2015 la federație și numit în fruntea Comisiei de recurs - i se reproșează acum întoarcerea unui verdict al Comisiei de disciplină, privitor la meciul dintre echipele de Liga a 3-a Național Sebiș și Gloria Cermei. Oficialii formaţiei din urmă, declarându-se profund nedreptățiți, anunță că se vor plânge la TAS. Și nu e singurul asemenea caz. În plus, zilele trecute s-a mai semnalat o anomalie, chiar gravă: Curtea de Apel a respins validarea Comitetului Executiv al FRF, ceea ce face practic imposibilă sau...ilegală convocarea Adunării Generale a federației în vederea alegerilor! Este o situație regăsită și la Federația Română de Tenis, iar singura instituție cu drept de a tranșa lucrurile este Ministerul Tineretului și Sportului. Dar, cum MTS nu s-a pronunțat încă, nu e exclus ca alegerile să fie contestate și să ajungă astfel din nou în justiție. Deci, la pasivul șefului FRF se mai adaugă o bilă neagră, pe lângă atâtea altele ieșite la iveală în ultimul timp.

În schimb, Răzvan Burleanu a primit și o veste bună: Valeriu Iftime, patronul lui FC Botoșani, a declarat că, „dacă pierde alegerile, l-aş lua preşedinte la Botoşani! Pe bani mulţi!..." Iată o șansă ca Burleanu să se întoarcă în Moldova sa natală şi să-şi facă ucenicia în materie de management la un club, învățând cu ce se mănâncă fotbalul, în care respectul pentru jucători și patroni e esențial. Și, dacă tot ar ajunge la Botoșani, poate ia cu el și restul habarniștilor cu care ne-a pricopsit la federație, ba poate îl aduce acolo și pe Christoph Daum!

Horia Alexandrescu
(preluat din România literară)

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE