Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Blocajul controlat al pensionărilor de la Interne

Postat la: 19.09.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Mirajul pensiilor mai mari decât salariul ca urmare a prevederilor aberante ale ordonanţei de pensionare anticipată a transformat Poliţia Română într-o instituţie care funcţionează ca după un cutremur. Adică este o instituție calamitată. Valul de pensionari a condus la câteva situaţii inedite cu efecte şi implicaţii catastrofale pe termen scurt şi mediu greu de cuantificat.

Astfel, s-a ajuns ca toate dosarele aflate în lucru de către cei care s-au pensionat, în special cele grele cu prejudicii uriaşe şi grad mare de risc, să fie abandonate in sertarele Poliţiei Române. Şansele ca aceste dosare grele să fie instrumentate în continuare şi finalizate sunt aproape nule. De ce? Din cauza complexităţii dosarului, cei care au rămas acum în Poliţie nu se prea înghesuie să le preia pentru că le teamă că-şi prind urechile din lipsa de experienţă sau din... neştiinţă. Ca acele dosare grele aflate în lucru să fie date celor care au fost angajaţi recent, adică fără experienţă, este ca şi cum ai căra apă cu o găleată spartă.

Asfel, anchetele în aceste cazuri bat pasul pe loc, iar cei investigaţii în asemenea dosare şi care se aşteptau să meargă către beciul domenesc au luat un respiro pe durată nedeterminată. În aceste condiţii şi instanţele sunt practic și ele blocate la mantinelă de dosarele abandonate în sertarele poliţiştilor. Adică, blocaj total controlat din cauza deciziei surpinzătoare de pensionare antcipată luată de PSD şi ALDE, mai exact de Liviu Dragnea. Astfel, s-a ajuns ca astăzi Poliţia Română să aibă doar un singur inspector şef adjunct pentru că ceilalţi trei s-au pensionat anticipat. Acum, nici nu trebuie să cădem în cealaltă extremă şi să plângem după cei din Poliţie care s-au pensionat, în special şefii, că la cum a fost condusă Poliţia Română în ultimii 10-12 ani ani ajungem la concluzia că „tată" Niţu a fost geniu. Poliţia Română a ajuns în prezent la vorbele lui Iisus „Bate-voi păstorul şi se vor risipi oile", dar mai ales la aceea previziune sumbră transmisă scriitoarei Ileana Vulpescu de profesorul Iorgu Iordan: „Ai să vezi dumneata c-or să fie mai mulţi doctori decât miliţieni!"

Ion Teleanu

 

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE