Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Bilantul Partidului DNA, in afara ordinii constitutionale

Postat la: 24.02.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Am urmarit consternat asa-zisul bilant al DNA, un atac concertat asupra Constitutiei, statului de drept si democratiei. Care sunt argumentele mele? Tema principala a fost contestarea atributiilor constitutionale ale Parlamentului si Guvernului de a legifera. Nu are absolut nicio relevanta ce partid sau coalitie de partide se afla acum la putere, in urma votului popular. Esential este ca legea suprema, Constitutia, stabileste, ca peste tot in lumea civilizata, ca singurele autoritati legiuitoare sunt parlamentul si guvernul, cele care isi afla izvorul legitimitatii direct in votul popular.

Or, toate institutiile de forta prezente la bilant, DNA, Parchetul General, acompaniate de sinistra Inalta Curte de Casatie si Justitie si sinistrul CSM - devenite simple anexe ale DNA - au declarat in cor ca Parlamentul nu are dreptul sa legifereze, daca ei nu permit acest lucru! Mai mult, Kovesi a lansat un atac chiar la adresa Curtii Constitutionale, acuzand-o fatis ca obstructioneaza "lupta impotriva coruptiei". Despre Iohannis nici nu mai vorbesc, a fost absolut penibil, puternic afectat de decizia Curtii de Apel Pitesti, a dat un mesaj de frica, cerand, in realitate, mila Codrutei Kovesi, care are la DNA dosarul sau penal, probabil si al sotiei sale!

Am asistat, din nou, la o manifestatie propagandistica a Partidului DNA, adevaratul partid care conduce Romania, cu anexele lui - Parchetul General, Inalta Curte si CSM -, Partidul care si-a impus si vrea sa-si impuna si pe mai departe, privilegiul catuselor si inchisorilor, pentru oricine se opune unor interese politice pe care DNA le apara in Romania, interese care nu izvorasc din votul popular, ci apartin unor structuri de putere oculte. Un semnal foarte serios, absenta Directorului SRI, Eduard Hellvig, care n-a dorit sa fie partasul acestei mascarade impotriva Constitutiei si poporului roman. Sper ca SRI sa gaseasca resursele de a iesi din acest joc al "mortii" democratiei. Au lipsit sau nu au fost invitati reprezentanti ai Parlamentului si Primul-ministru. Mesajul Ministrului Interimar a fost slab si timorat.

Nu avem institutii reale in domeniul justitiei. Speranta mea se indreapta catre acei procurori si judecatori profesionisti si onesti. De asemenea, spre cetatenii Romaniei, care au libertatea de a discerne. Avem nevoie de o justitie puternica si coerenta, dar nu de o forta politica ascunsa, care are propria sa agenda politica, iar nu aplicarea unor legi care sa respecte principiile democratiei si Constitutiei. Ca o ironie, la masa "vedetelor" Partidului DNA, cel putin trei persoane cu probleme penale: Procurorul General al Romaniei, Augustin Lazar, Procurorul-sef DNA Codruta Kovesi (dosarul plagiatului si dosarul legat de inregistrarea cu Traian Basescu), Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis (dosarul falsurilor): cine controleaza aceste dosare? Sunt acestia, cu adevarat, oameni liberi sau sunt supusi ei insisi unor actiuni de santaj? In numele cui vorbesc ei?

Aurelian Pavelescu

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE