Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Baronii de ieri, consilierii de azi

Postat la: 13.04.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

"La vremuri noi, tot noi". Cuvintele lui Caragiale despre politicieni şi clasa politică românească sunt mai actuale ca niciodată."O clientelă pleacă, altă vine; flamânzii trec la masă, sătuii la penitenţă", cam aşa stau lucrurile şi în prezent. Numai că la noi, de cele mai multe ori, realitatea bate filmul.

Speriaţi şi fugăriţi de DNA, mulţi baronii locali şi naţionali au fost obligaţi anul trecut să facă un pas înapoi, dar, după un timp de penitenţă, şi-au dat seama că nu se simt prea confortabil dacă nu mai sunt la masa bogaţilor. Aşa că şi-au pregătit revenirea la masa încărcată cu bucate. Dar mare lor problemă nu este că n-au bani sau n- au ce face, ci le vine greu să stea departe de caşcavalul puterii.

Ca atare, mai mulţi baroni locali au ajuns astăzi consilierii şefilor de consilii judeţene, ai unor miniştri şi chiar ai premierului. Astfel, fostul şef al Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, cercetat de DNA şi condamnat la opt ani de închisoare pentru o serie de contracte atribuite preferenţial în schimbul unor contracte, a fost angajat consilier pe probleme de cultură la cabinetul noului preşedinte PSD al C.J- Bogdan Toader.

Ex-preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, condamnat la patru luni de închisoare cu amânarea pedepsei pe un termen de supraveghere de doi ani, pentru fals în declaraţii în formă continuată, s-a întors pe postul de consilier al actualului şef al instituţiei, pesedistul Cosmin Popescu. Gheoghe Nichita, fostul edil PSD al Iasilului, trimis de DNA în judecată în două dosare privind fapte de corupţie, este consilierul preşedintelui PSD al CJ Iaşi- Maricel Popa.

Fostul deputat Marian Neacşu, în prezent secretarul general al PSD, condamnat definitiv anul trecut la 6 luni de închisoare cu suspendare pentru conflict de interese, din motiv că şi-a angajat fiica la biroul parlamentar, a ajuns consilier onorific al premierului Sorin Grindeanu pentru relaţia cu Parlamentul. Vasile Mustăţea, fostul preşedinte PNL reconvertit la ALDE al Consiliului Judeţean Giurgiu, este consilierul ministrul ALDE al Energiei, Toma Petcu.

Şi lista este lungă. Dar, aşa cum spunea Jules Renard- „E loc sub soare pentru toată lumea. Mai ales că toată lumea vrea să stea la umbră!" Numai că toți se înghesuie la umbra puterii unde ciolanul de ros e mare şi gustos!

Ion Teleanu

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE