Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Augustin Lazăr, la pachet cu Laura Codruţa Kovesi

Postat la: 04.07.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Procurorul General al României, domnul Augustin Lazăr, aşa cum scrie la carte, este superiorul şefei DNA, doamna Laura Codruţa Kovesi. Deci şeful acesteia. În consecinţă, el poate lua măsuri atunci când este necesar, împotriva mai marelui DNA. Sau, dimpotrivă, o poate apăra în măsura în care doamna Kovesi este victima unor nedreptăţi.

Procurorul General a ales. A ales de mai mult timp, încă din luna ianuarie a acestui an, să o susţină cu consecvenţă pe Laura Codruţa Kovesi în toate acţiunile acesteia. Ceea ce înseamnă că ambii merg la pachet. Vor rezista împreună. Atâta timp cât vor rezista. Şi tot împreună vor fi debarcaţi. Atunci când vor fi debarcaţi.

Să ne reamintim cum cei doi au plimbat de la unul la altul ca într-un veritabil joc de ping-pong acceptarea faimoasei Ordonaţe 13. O operaţiune dovedită neconstituţională. Deci un abuz al procurorilor. La luni de zile după ce CCR s-a pronunţat definitiv, acest joc perfid între Parchetul General şi DNA continuă. Exemple de acest fel sunt multiple în ultimele şase luni.

Şi iată că, treptat, scandalurile care s-au lipit de imaginea doamnei Laura Codruţa Kovesi începând cu plagiatul, continuând cu dezvăluirile de la Ploieşti şi apoi cu înteaga serie de dezvăluiri din structura centrală a DNA, culminând cu autodenunţul făcut şi înregistrat de Kovesi în prezenţa tuturor procurorilor, a ajuns să lovească cu puterea unui tsunami instituţia ca atare. Şi undeva, cândva, probabil foarte repede, se va rupe pisica.
Finalmente, „pisica" va fi ruptă, dacă va fi ruptă, de către preşedintele Klaus Iohannis. Singurul care poate să o demită pe Laura Codruţa Kovesi dezicându-se astfel de ea şi detaşându-se de întregul tărăboi, aşa cum a procedat şi în cazul generalului Florian Coldea. Dar până la Klaus Iohannis sunt alte instituţii care, în principiu, conform legii, trebuie să acţioneze. Este Ministerul Justiţiei. Ministrul Justiţiei a promis cu mult timp în urmă, după ce a constatat că cele două Parchete au încălcat Constituţia, anchetând Guvernul în cazul Ordonanţie 13, că va face un audit al celor două instituţii. Nu a făcut niciun audit.

In schimb, ieri a aruncat pisica moartă în grădina CSM. Respectiv, a Inspecţiei Judiciare. Între timp, a luat proporţii scandalul intern din DNA. Scandal în care doamna Kovesi reacţionează cu o agresivitate care-i dezvăluie nervozitatea şi, respectiv, vulnerabilitatea. Aşa că CSM, prin Inspecţia Judiciară, are ceva mai mult de anchetat decât cazul extrem de scandalos al procurorului Negulescu, zis Portocală, de la Prahova, Ordonanţa 13 sau managementul defectuos de la DNA şi Parchetul General.

Abia apoi, când se vor încheia aceste anchete din interiorul puterii, vom avea şi reacţia mult aşteptată a preşedintelui Klaus Iohannis. Presupun că, în prealabil, acesta va cere lumină de la Ambasada Statelor Unite. Dar, între timp, s-ar putea să nu mai aibă ambasador. Oricum, un lucru este clar. Soarta Laurei Codruţa Kovesi se joacă la Parchet, cu cariera lui Augustin Lazăr. Care a intrat cumva forţat şi imprudent în acest tandem.

Sorin Rosca Stanescu

 

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE