Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Atentat mortal împotriva presei

Postat la: 30.12.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Acum, la capătul anului de grație 2016, ni se confirmă faptul că, împotriva presei din România, s-a desfășurat, în mod programat, un act criminal. Pus la cale de fostul președinte al României, Traian Băsescu. Împreună cu mai mulți complici de la SRI, DNA, din justiție și din alte instituții ale statului, plătite cu bani publici.

Declarațiile domnului Sebastian Ghiță pot sta la baza revizuirii mai multor procese în care proprietari de trusturi de presă centrale sau locale au devenit subiecți ai unor dosare de urmărire penală și, ulterior, unii dintre aceștia au fost condamnați la închisoare. Indiferent care este mobilul lor, indiferent ce anume le-a declanșat, dezvăluirile lui Sebastian Ghiță nu pot rămâne fără urmări. Domnul Sebastian Ghiță este un mogul de presă. Unul dintre cei mai relevanți. Acest statut îl are de mai mulți ani. În același timp, el a făcut parte din "sistem". Sau încă mai face parte. A fost, probabil, cea mai apropiată persoană de premierul Victor Ponta, care a deținut mult timp și funcția de președinte PSD, a fost membru în Comisia parlamentară de control asupra activității SRI și nu orice fel de membru, ci secretar al acesteia, a fost un intim al șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, încă de pe vremea când aceasta era procuror general al statului, și al generalului Florian Coldea, directorul operativ al SRI.

A participat la sute de întâlniri secrete cu aceștia în sedii secrete SRI la care, conform propriilor declarații, de cele mai multe ori, au participat și șefii succesivi ai celulelor CIA din România. În același timp, Sebastina Ghiță, ca om de afaceri, a fost un fel de rege neîncoronat al IT-ului din România și, în această calitate, a controlat aproape toate sistemele realizate de statul român. Indiscutabil, Sebastian Ghiță știe ce spune. Și tot indiscutabil este faptul că, în ciuda războiului pe care astăzi îl poartă, mai ales împotriva Laurei Codruța Kovesi, el a rămas parte a unei jumătăți a sistemului care intră în conflict deschis cu cealaltă jumătate. Așa cum se întâmplă de obicei atunci când se schimbă polii de putere.

Ei bine, Sebastian Ghiță, care, inevitabil, a avut relații extrem de apropiate și cu fostul președinte al României, Traian Băsescu, ne informează cu subiect și predicat cum acesta i-a mărturisit maniera în care a lucrat cu procurorii, cu judecătorii și cu serviciile secrete pentru a-și desfășura una dintre cele mai crâncene bătălii pe care le-a dus de la Cotroceni. Distrugerea presei independente și aservirea a ceea ce a mai rămas în picioare. În acest scop, Traian Băsescu a utilizat vârfuri ale Serviciului Român de Informații, procurori și judecători pe care, pentru a îi subordona întru totul și pentru a avea garanția deplină a fidelității lor, i-a filmat, cum s-ar spune, în flagrant delict.

Ordinele pe care aceștia le-au primit, precum și rapoartele pe care aceștia i le dădeau președintelui în exercițiu erau înregistrate video pentru ca dovada să rămână și să constituie o garanție a legăturilor vinovate, de tipul crimei organizate, între participanții la această operațiune. În felul acesta, era garantată nu numai fidelitatea, ci și legea tăcerii. Participanții la operațiunea împotriva presei, în măsura în care ciripeau, urmau să se devoaleze unii pe alții în fața opiniei publice și a acelei părți a justiției care, inveitabil, a rămas independentă. Pentru moment, Sebastian Ghiță a devoalat doar trei cazuri, al patrulea implicându-l pe el însuși. Cele trei cazuri denunțate public sunt Dan Voiculescu, patronul Antenelor, Adrian Sârbu, patronul MediaPro și Sorin Ovidiu Vîntu, patronul Realitatea Media. Evident, așteptăm detalii și despre celelalte cazuri, întrucât anchete și condamnări cu cântec s-au desfășurat împotriva mult mai multor proprietari și reprezentați ai presei.

Dată fiind poziția lui Sebastian Ghiță, dezvăluirile făcute de el reprezintă în sine o probă. De care trebuie ținut seamă. Această probă subzistă și rezistă indiferent când este adusă la cunoștința opiniei publice. Și indiferent de conjunctura în care este adusă. De aceea cred că dezvăluirile lui Sebastian Ghiță, care sunt în concordanță cu multe alte informații furnizate de-a lungul timpului de presă, în sensul că a existat, cu multiple complicități, un război deschis de fostul președinte împotriva presei independente, trebuie să stea, într-un stat democratic, la baza unor procese de revizuire a unor sentințe judecătorești rămase definitive. Evident, până atunci, va mai trece timp. Iar Sebastian Ghiță își va completa dezvăluirile.

Sorin Rosca Stanescu

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE