Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Țara o arde pe comedie nasol de tot

Postat la: 28.02.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Episod cu Florin Călinescu în Athletico Textila, serialul de comedie Pro. Ce-i masoneria? Păi e ca la Lapte Gros, sari și unde cazi ăla e gradul tău. Vorbe susținute de o grămadă ordonată ca la Lapte Gros. Cum intri în masonerie? Păi, te duci la casă, dai niște bani și gata. Apoi tot bei și mănânci de ei cutare, cutare.

Ideea de a face mișto de masonerie, acest bau bau inutil, acest "luptător" pentru binele omenirii e mișto, dar mijloacele folosite de Călinescu sunt grobiene, nu stârnesc râsul, nici măcar un zâmbet șugubăț care să însemne: ce știe el? Florin Călinescu este o instituție serioasă de cultură, umor, actorie. Există însă în această instituție câteva subsoluri, sertare sau beciuri, cum vreți să le spuneți, care conțin grobianism, lipsă de bun simț sau respect față de telespectatori care se manifestă din plin. Vezi acest episod nereușit cu masoneria, serialul Tanti Florica, tot Pro, sau unele ieșiri de la Românii au Talent. Ideea de a ironiza masoneria este excelentă, dar nu ni se pare că Athletico Textila este locul în care s-o faci. Că, până la coadă, acest serial este foarte prost, n-are unor, regie și nici actorie. Bașca Răzvan Vasilescu, de care nu mai zicem nimic și n-are ce căuta în vreo comedie, cu accent pe o.

Rolul Aspirina a dispărut din Las Fierbinți și nu e bine. Ea rezolva mult din dramaturgia oricărui episod, pentru că la ea în curte venea tot satul să o măslină, un vin fiert, o zacuscă, o bârfă, un cuplerai. Noii scenariști puteau s-o păstreze sau să pună în funcțiune o altă Aspirină, nepoata celeilalte, ca să păstreze curtea, atmosfera de acolo, viața care colcăia în ograda cam chicioasă dar veselă a femeii. Nu mai e Aspirina, și multe altele, și acum Las Fierbinți o arde pe cupluri tare de tot, până la plictiseală: doi câte doi își fac numerele Celentano cu Firicel, primarul cu Dalida, Dorel cu Gianina, Giani cu șeful barului, Robi cu Marius și tot așa. Unele secvențe sunt lungi, vezi pe cea cu dansul în care Celentano îl învață pe băiatul lui Firicel blues. Idee e bună, de a ridiculiza 'lecțiile de dans' prin însăși locul în care sunt ținuite: o ogradă săracă și mizeră, dar când ține 7, 8 minute parcă nu mai e.

A debutat și Vocea Copiilor, tot la Pro. Copiii ca... copiii, nu ei sunt problema. Ci Bobonete, care trebuia să aibă rolul lui Partoș din Românii au talent. Și care nu e bine de loc. În loc să stârnească zâmbete, hăhăieli, el e fals în totalitate. De unde că dacă smulgi un actor din rolul consacrat, șeful cârciumii din Las Fierbinți unde este perfect, nu e bine. Pe seară, comedia se mută la Antena 3, unde Badea și Gâdea au o filmare extraordinară. Da, așa este, din care afli că delaborarea, distrugerea muniției vechi, aduce miliarde de euro la niște băieți de pe ecran, care sunt prin servicii secrete. Râsul te apucă din alte cauze: că știi că asemenea dezvăluiri nu au nicio urmare. Și-atunci, de ce-o fac?

Denis Dinulescu
(Calimara cu cerneala)

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE