Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Apocalipsa PSD s-a amanat la Pastele Cailor

Postat la: 09.01.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

De multe-multe zile un singur subiect politic: la CEx-ul de azi al PSD sau Dragnea il rupe pe Tudose, sau Tudose pe Dragnea; ca PDS este divizat, ca acolo sunt revolte ale primarilor, ministrilor, baronilor! Ca... nu se mai poate! Au intervenit prezicatorii, printre care nelipsitul Gusa, analistii, stiristii de la posturile paralele si celelalte - cu raiting major! Gata, s-a sfarsit cu Dragnea/Tudose - PSD in orice caz...

Ei, bine, n-a fost asa. CEx-ul a trecut si apocalipsa anuntata in interiorul PSD, mult sperata de Opozitie si de #Rezist, s-a amanat pentru pastele cailor! Constatare: dar Opozitia parlamentara ce proiecte are? ar fi fost nevoie de un bilant pentru anul trecut si propuneri pentru viitor! ar fi fost nevoie macar de o critica la bilantul PSD - adica un material unitar cu referire la proasta guvernare, de ce n-a mers, cum a esuat, cum nu si-a indeplinit promisiunile, cum conduce Romania in directia rea - asa cum se spune! Nimic! Pare ca Opozitia parlamentara, in frunte cu PNL, s-a incolonat mai degraba in spatele lui Malin Bot - un jurnalist talentat de altfel, dar care s-a transformat intr-un activist rezist, abandonandu-si profesia si ajungand in duba jandarmilor in mod umilitor.

Ar fi fost nevoie, macar, de propunerea vestitului proiect al unirii partidelor de opozitie intr-o Platforma comuna - partidele asa-zisei drepte fiind mai divizate ca niciodata, intr-un proces de canibalizare, in conditiile in care toate acestea se inghesuie pe un procent maxim de 35%! Evident, rolul acestei initiative nu poate apartine decat PNL-ului... Lipsa de viziune! Asa cum s-a intamplat in ultimii foarte multi ani, nu este deloc pentru prima data, nu mai poate fi vorba despre naievitate, ci, realmente, lipsa de competenta politica.

Multi vor sari ca arsi si vor spune: dar PNTCD, de ce nu face? ca se rasuceste Coposu in mormant etc. etc... Pai, PNTCD nu este in parlament, a fost eliminat cu contributia majora a PNL-ului care - dupa ce a fost salvat in 1996 de PNTCD, a facut tot ce i-a stat in putinta de distruga PNTCD - chiar in coniventa cu PSD - cu care s-a urcat si la guvernare! Nu mai vorbesc de fostul PD - si el partener in fosta CDR - care a lovit si el in plin! Ei, bine, PNTCD - cu toate incercarile de distrugere, a reusit sa ramana un partid functional, sa-si mentina organizatiile teritoriale - atatea cate sunt -, sa isi intinereasca structurile la nivel national si local - structuri care, in urma cu 4 - 5 ani erau formate din persoane deosebit de in varsta, care pur si simplu nu mai aveau energia sa duca partidul mai departe (acestia au ramas in partid, dar conducerea filialelor a fost preluata de oameni tineri). Toate acestea au insemnat un efort urias, incepand cu efortul de a mentine reteaua de sedii si finantarea activitatii partidului la nivel national. Mergem mai departe!

Aurelian Pavelescu

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE