Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












America o susține necondiționat pe Laura Codruța Kovesi, iar Dragnea riscă apocalipsa

Postat la: 20.06.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Adjunctul secretarului de stat al SUA - l-am numit pe diplomatul Wess Mitchell - a lansat, zilele trecute, un avertisment puțin spus sugestiv adresat coaliției PSD-ALDE, cu prilejul unui discurs susținut în cadrul Facultății de Drept a Universității București, locație care, să nu ne ascundem după deget, nu a fost deloc aleasă la nimereală - fiindcă da, despre atacurile lui Liviu Dragnea și Călin Popescu-Tăriceanu la adresa independenței Justiției este vorba.

Mai exact, oficialul american i-a somat pe reprezentanții PSD-ALDE să nu facă nici un pas înapoi în ceea ce privește lupta anticorupție, asigurându-i în schimb pe opozanții așa-zisei reforme a Justiției că SUA sunt și rămân alături de ei. În realitate, mesajul lui Wess Mitchell reprezintă un semnal esențial care certifică faptul că, în pofida controversatei decizii CCR privitoare la obligativitatea revocării șefei DNA, Laura Codruța Kovesi beneficiază, în continuare, de sprijinul necondițional al SUA.

Iată avertismentul adjunctului secretarului de stat al SUA, Wess Mitchell: "SUA sunt alături de voi la fiecare pas. Aș vrea să ne gândim cât de departe a ajuns România. (...) România a construit un sistem judiciar puternic și instituții anticorupție la care victimele comunismului nici măcar nu puteau sa viseze (...) Fiecare țără din lume trebuie să lupte împotriva corupției, știți cât de periculoasă este corupția. Trebuie un sistem de legi bun, instituțiile din sistemul judiciar trebuie să apere legile. Vrem ca România să continue pe acest drum nu numai pentru binele cetățenilor, ci și pentru că reprezintă un model în fața vecinilor. România este un simbol al libertății la frontiera estică, ceea ce demonstrează că România s-a dezvoltat în regiune (...) Sunteți un model pentru regiune. Dacă vă uitați în jur nu sunt multe țări care să aibă instituții așa de puternice. Asta ar trebui să vă inspire să dezvoltați pe mai departe aceste instituții care sunt foarte importante pentru democrație. Nu vrem să faceți un pas înapoi!". Doar naivii congenitali (prostiți de omniprezenta propagandă PSD-ALDE) ar putea crede că mesajul lui Wess Mitchell nu coincide întocmai cu punctul de vedere al Departamentului de Stat al SUA.

Dincolo de aceste aspecte, e de notat că întreaga presă străină critică (bine, mă refer la țările democratice, civilizate) în termeni vehemenți atacul concentrat pe care binomul Dragnea-Tăriceanu (cu largul concurs al CCR și al ministrului Justiției, năbădăiosul Tudorel "Gargamel" Toader ) îl susțin, la baionetă, împotriva șefei DNA, Laura Codruța Kovesi. De asemenea, presa străină critică în cei mai duri termeni asaltul "supercomisiei Iordache" la adresa statului de drept și a Justiției. Spre deosebire de așa-zișii formatori de opinie de pe malurile Dâmboviței, cei de dincolo de granițe (care, evident, nu sunt remunerați din buzunarele PSD-ALDE) conștientizează gravitatea momentului: și anume că România se transformă, cu o celeritate aiuritoare, într-un stat al penalilor și al mafioților.

P.S: O condamnare a lui Dragnea, vineri, în Dosarul Bombonica, ar reprezenta începutul sfârșitului pentru "reformele" PSD-ALDE.

Simona Man

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE