Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Am fost călcați în picioare

Postat la: 29.08.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Excelența Sa James D. Pettit, ambasadorul Statelor Unite la Chișinău, s-a exprimat fără echivoc. Moldova nu este românească, iar Transnistria trebuie să beneficieze de un statut special. Prin două, trei fraze, el a călcat în picioare întreagă istorie a românilor.

Inepția este evidentă. Chiar dacă suntem state diferite, noi și Republica Moldova, Moldova este la fel de românească cum este și România. Pe de altă parte, nu există în lume niciun teritoriu cu "statut special". Această jurisdicție nu este recunoscută în dreptul internațional public.

Mai mult chiar: cel mai important aliat strategic al României, Statele Unite, au considerat întotdeauna că Transnistria aparține Republicii Moldova. Niciodată Washingtonul nu a recunoscut un statut special al Transnistriei.

În aceste condiții, mă întreb: a vorbit ambasadorul în numele Departamentului de Stat sau a bătut câmpii în nume personal? La această întrebare nu poate răspunde decât Departamentul de Stat al Statelor Unite.

Sorin Rosca Stanescu

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE