Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Alina Gorghiu s-a demascat

Postat la: 15.09.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Copresedintele PNL a criticat dur Guvernul Ciolos. Vorbind apasat despre ineficienta acestuia. Si adaugad, pentru a-si intari spusele, faptul ca asteapta sa vada cum se finalizeaza unele dintre proiectele acestuia pentru a trage linie si a vedea cate parale a facut acest Executiv de avarie, instalat pentru o perioada strict determinta de timp si dupa care, in mod obligatoriu, va urma un Guvern politic. In acelasi timp, aceeasi Alina Gorghiu sustine ca nu i-ar displacea ca Dacian Ciolos sa ramana, dupa alegeri, prim-ministru. S-a demascat. Sau s-a autodemascat.

Si iata de ce. Ca acest Guvern este nu numai unul de avarie, nu numai unul slab, lipsit de o sustinere politica, dar si incapabil sa faca fata cu succes unor exigente minime este un fapt dovedit. De notorietate. Evident, de mult timp, pentru orice observator obiectiv al vietii noastre politice. Este, in definitiv, un Executiv care si-a abandonat cate un ministru pe luna. Pentru ineficienta. Sau pentru greseli. Si e la fel de clar ca, la sfarsit, cand vom trage linie, vom constata ca ne-am ales cu un lucru rau. Daca acest rau a fost sau nu necesar este o alta discutie.

Ei bine, in aceste conditii, urmatoarea afirmatie a copresedintelui PNL pare cel putin socanta. Daca Guvernul este rau, asa cum, pentru a doua oara in ultima vreme, afirma, pe buna dreptate, Alina Gorghiu, atunci cum se explica teza conform careia Dacian Ciolos ar fi omul potrivit sa conduca viitorul Guvern politic? Pare si este un nonsens. Daca o echipa este rea, principalul vinovat este cel care a facut echipa, care a antrenat-o si care a condus-o la esec. In niciun caz, si asta nu se intampla niciodata, nu poate exista un premier bun cu un Guvern prost. Si nici invers.

Dar copresedintele PNL este un om suficient de dotat intelectual, suficient de experimentat politic pentru a intelege acest lucru elementar. Si atunci cum se poate explica aceasta flagranta contradictie in termeni?

Intr-un singur mod. Pe de o parte, Alina Gorghiu este obligata de realitate sa recunoasca ca PNL a sprijint, cat timp a sprijint, un guvern foarte slab si ca, din aceasta perspectiva, optiunea partidului a fost gresita si trebuie cumva indreptata inainte de alegeri. Iar pe de alta parte, are anumite obligatii fata de Dacian Ciolos. Ceva o sileste ca, la randul ei, sa siluiasca adevarul. Si sa ii puna acestuia o stea nemeritata in frunte. Mi-am batut capul sa inteleg. Si cred ca am inteles corect. Alina Gorghiu este silita sa il tina in brate pe Ciolos de catre Klaus Iohannis si, in acelasi timp, este silita sa lase din brate Guvernul de catre electorat si propriul partid.

Recunosc, este o situatie in care eu unul nu as vrea sa ma aflu niciodata. Pe Klaus Iohannis, Alina Gorghiu nu il poate infrunta. In primul rand, pentru ca a contribuit decisiv, impreuna cu echipa sa, la victoria acestuia in alegerile prezidentiale. In al doilea rand, pentru ca presedintele Klaus Iohannis si-a utilizat intreaga influenta pe care a avut-o pentru a o promova pe Alina Gorghiu in functia de copresedinte PNL. Iar Klaus Iohannis il tine lipit, ca pe un timbru, pe Dacian Ciolos, in speranta ca, astfel, va avea vreodata guvernul lui. In felul acesta, Alina Gorghiu s-a demascat.

Sorin Rosca Stanescu

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE