Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Alina Bica si justitia imanenta!

Postat la: 26.01.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Alina Bica, fost Sef al DIICOT, fost procuror in cadrul Parchetului de pe langa ICCJ, arestata, in functie fiind, de Codruta Kovesi de pe strada, in urma cu aproximativ 2 ani. Actualmente condamnata in doua dosare, nedefinitiv.

A participat la redactarea noilor coduri, penal si de procedura penala, care desfid stiinta dreptului penal si de procedura, si care au golit de continut toate institutiile care reglementeaza in domeniul garantiilor procesuale (principiul aflarii adevarului, principiul legalitatii, prezumtia de nevinovatie, dreptul la un proces echitabil, dreptul la aparare etc. etc.). Coduri mult mai proaste chiar decat cele ale lui Ceausescu.

A fost unul din varfurile de lance ale punerii la dispozitia institutiilor de forta a magistraturii, bucurandu-se de privilegii politice. Din cale afara de ambitioasa, isteata, dar insuficient pregatita profesional pentru functiile prea inalte, si-a facut loc in lumea mare a dreptului prin servilism si cinism. Ca procuror, am informatii directe, are pe constiinta oameni nevinovati, pe care i-a "executat" sau la ordin, sau din orgoliul nebunesc pe care il intalnim la multi procurori care vor sa se afirma calcand pe cadavre.

Din bravada, a intrat in conflict cu Kovesi si Coldea, intr-o lupta inegala. S-a bazat, probabil, ca si Elena Udrea, pe Traian Basescu, care a devenit el insusi tinta, dar dupa ce principalii colaboratori au fost paralizati, dati deoparte. Exista, printre practicienii dreptului, o formula, care le cade rau de tot magistratilor: "justitia imanenta"! Adica, rasplata data de Dumnezeu pentru nedreptatile facute in calitatea de magistrat. Multi dintre inculpati, care se simt nedreptatiti, unii chiar sunt, daca nu o spun, o gandesc. Sunt si avocati care, in fata absurdului, le spun procurorilor si chiar judecatorilor si in fata de "justitia imanenta", ca un ultim si disperat argument!

D-na Alina Bica, va deplang situatia in care va aflati, mai ales ca femeie tanara si ambitioasa, careia nu i-a fost usor sa se afirme in jungla din justitie! Dar, daca a intervenit "justitia imanenta"? Nu mai e nimic de facut, trebuie sa ispasiti. Profesiile de procuror si mai ales de judecator sunt foarte dificile, cea de judecator este o profesie biblica. Au privilegiul de a dispune de libertatea si chiar viata oamenilor, li se da aceasta putere. Dar, mai presus, sta "justitia imanenta", ca o sabie a lui Damocles, care cand cade, cade, fara mila!

Aurelian Pavelescu

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE